Bemutatkozik Némethné Bana Anikó, az U13-as csapat vezetőedzője.

A Klub hajdúszoboszlói kezdete óta részt vállalsz a gyermekek oktatásában, versenyeztetésében. Kézilabda sporttal gyermekként ismerkedtél meg és sokáig igazolt sportolóként játszottad ezt a szép játékot. Kérlek, mesélj magadról és a kezdetekről!

Némethné Bana Anikó vagyok, gyermekkorom óta a kézilabda körül forognak a gondolataim. ,:)
Sajnos nem voltak anno ilyen lehetőségeim általános iskolában, mint manapság, nagyszerű lehetőség ez a program a  mai gyerekeknek.
Középiskolai tanulmányait Irinyi János Sportgimnáziumba kezdtem és a Debreceni Sportiskola csapatában voltam igazolt játékos, ahol heti 7 edzés plusz 1  mérkőzés volt az iskolai tanrenden kívül.
Sajnos 2-3 év múlva kiderült, hogy sérülékeny vagyok. Aztán már csak megyei csapatoknál kézilabdáztam hobbi szinten. Játékosként megfordultam Kabán, Földesen majd Hajdúszoboszlón, akkor még Zelizi Miklós csapatában a HNKSE-ben.

Mikor és miért döntöttél arról, hogy kipróbálod magad a játéktér másik oldalán is?

Fige Edit kolleganő a HNKSE-ben, az utánpótlás csapat edzője volt anno Hajdúszoboszlón, azonban munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta tovább vállalni a fiatalokat.

Ekkor Zelizi Miklós vette át őket, és amikor Ő nem tudott jelen lenni Én helyettesítettem. Jó érzéssel töltött el, hogy segíthettem, taníthattam a lányokat. Rendkívül hálás feladat, mert a gyerekek nagyon sok szeretett tudnak adni.
Balogh Sándor a mostani KKHSZ elnöke, 2015-ben kereste meg az egyesületet, hogy Hajdúszoboszlón  szeretné a női kézilabdát egyesíteni és az akkor – 6 éves kortól 14 éves korig –  nem létező leány utánpótlást kiépíteni, gyermekeknek edzés és versenyeztetési lehetőséget  biztosítva.
Ezt remek ötletnek tartottam, abban az évben megkaptam az első csapatomat (jelenleg is ők) és párhuzamosan végeztem el a kézilabda edzői képzést.

 

Melyik korosztálynak vagy most az edzője és mennyi gyermek van a kezed alatt?

Jelenleg az U13-as a 2007-2008-as születésű lányoknak vagyok az edzője, 11 igazolt játékos van jelenleg a csapatomba, de edzéseimet idősebb korosztályú lányok is látogatják, ők felzárkóznak a serdülő csapatba.
Az én csapatomba hajdúszoboszlói és kabai gyerekek vannak. Célunk, hogy 5-6 fővel növeljük a csapat létszámot.

Hogy látod a mai gyermekek sportoláshoz való viszonyát, mennyire szeretik, igénylik a mozgást?

Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak, kétfelé „szakadtak” a gyerekek.
Vannak, akiket még nem köt le vagy nem engedélyezett a számítógép, na, ők vannak kevesebben, de ők szeretik és élvezik a mozgást, kíváncsiak érdeklődőek, fogékonyak.

Hol, milyen bajnokságban  versenyeznek „lányaid”, és heti hány edzéssel készültök a mérkőzésekre?

Heti 4 edzéssel készülünk, havi 2 mérkőzésre járnak a lányok a Magyar Kézilabda Szövetség Gyermekbajnokságába, plusz igyekszünk minél több kupára és tornára is eljutni.

Milyennek tartod a Klubban folyó szakmai munkát?

Mondhatom azt, hogy évről évre jobb. Nálunk a gyermekek vannak előtérbe helyezve. Célunk, hogy ne csak szakmai felkészítésben legyünk hasznosak, hanem a gyerekek jól érezzék magukat, egészségükre vigyázva foglalkozzunk velük. Az idei év legfontosabb fejlődése szerintem, hogy gyógytornász is csatlakozott a szakmai stábhoz.

Ha szeretnének csatlakozni hozzátok gyermekek, hol tudnak jelentkezni?

Nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, azok  lányok jelentkezését is, akik még most szeretnének megismerkedni a kézilabda rejtelmeivel és egy nagyon jó közösségbe tartozni.
Messengeren,  Facebookon, honlapunkon is megtalálható az elérhetőségeim.

Edzéseink:
Hétfő, Csütörtök:
Hajdúszoboszló Sportház
14:30-16:00

Kedd: Kaba16:00-17:30
Erre az edzésre a hajdúszoboszlói gyerekek egyesület által finanszírozott busszal járnak ki.

Péntek  Gönczy Általános Iskola
16:00-17:00

Miért jó választás a  kézilabda gyermekünknek?

A kézilabda az ügyességet fejleszti, javítja a koordinációs, problémamegoldó és koncentráció-képességet, növeli a fizikai erőnlétet, segíti a gyermek szocializációját és egy káros szenvedélyektől mentes közösséget biztosít számára.
A kemény edzés rendszeres életre, céltudatosságra és fegyelemre nevel, az elért eredmények büszkévé teszik.
Megtanulja, a sikerért meg kell dolgoznia, hogy a mérkőzéseken átéljen vereségeket és nagy győzelmeket, kössön életre szóló barátságokat.
KÉZILABDÁZZON, mert a kézilabda magyar sikersportág.

Mi az edzői hitvallásod?

A győzni akarás önmagában nem elég, ha nem akarsz keményen edzeni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük