Öt éve a klub mellett!

Furcsa érzések vannak bennem, hiszen egy debreceni vállalkozóval, Géczy Tamással – a Metisz-Tomker Kft. – vezetőjével kell a szoboszlói kézilabda támogatásáról beszélgetni. Egyben ez egy jó dolog, de valahogy mégis nem rendhagyó…

Vágjunk bele! Te is sportolsz, bár a kézilabdától elég messze eső területet választottál…

Sziasztok! Köszönöm a megtiszteltetést! Igen, az autósport egy egészen más műfaj, de természetesen vannak párhuzamok! A rallye is egy csapatsport, mert a pilóta és a navigátor között nagyon nagy összhangnak kell lenni a siker érdekében. A versenyzőpárost pedig egy team szolgálja. A csapatvezető és a szervizes kollégák végzik a szervezést és a versenyautó felkészítését, javítását, hogy nekünk csak a versenyzésre kelljen koncentrálni és az technika hibamentesen a rendelkezésünkre álljon.

 

Hogy kerültél kapcsolatba a Kézilabda Klub Hajdúszoboszlóval?

Soós Szabolcs csapatvezetőnk lánya is kézilabdázik. Rajta keresztül ismertem meg Balogh Sándort, aki jelenleg is a Klub vezetője.

 

Mik az alapjai az együttműködéseteknek, miket vársz el?

Sanyi felvázolta nekem, hogy mik a tervei az utánpótlás nevelésben a női kézilabdában. Nekem nagyon szimpatikus volt, mert az élet minden területén én is azt vallom, hogy ha sikereket akarunk elérni, alulról kell építkezni, hiszen egy házat is csak biztos alapokra lehet felépíteni. Az anyagi segítségünk így biztosan tudjuk, hogy jó célt szolgál! Mivel széles korosztályt fed le a klub, a gyerekeken keresztül sok szülőnek, barátnak, szurkolónak mi is be tudjuk bemutatni a cégünk által képviselt termékeket. A Kärcher Center Metisz által forgalmazott nagyon jó minőségű takarítógépek bármelyik háztartásban megállják a helyüket. Mivel Hajdúszoboszlón még nincs üzletünk ez a fajta megjelenés az egyik módja annak, hogy az ott élők is megismerjék a Kärchert.

 

Nyomon követed a Klub életét?

Személyesen kevésbé tudom megtenni, de a Facebook és az egyesület honlapja segít az információ áramlásában.

 

2020.01.18-án immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kärcher Center Metisz-Tomker utánpótlás torna. Mindig személyes jelenléteddel is megtiszteled az eseményt. Mi a véleményed a most már hagyományosnak nevezhető tornáról?

Már az ötödik??? Hogy öregszel… J Azt látom, hogy évről évre egyre színvonalasabb rendezvényt szerveztek. Az első évek meccsein részt vevő kislányok már egyre ügyesebben és lendületesebben játszanak. Köszönhetően a jó szakmai stábnak, nívója lett ez a torna a régiónak.

 

Hogy látod a mai fiatalok sporthoz való viszonyát?

Véleményem szerint a sport nem csak megtanítja a gyerekeket közösségi szinten gondolkodni, hanem presszionálva is vannak arra, hogy az egyéni megoldásaikkal előrébb vigyék csapatukat. Sajnos ehhez a mai világban elengedhetetlen, hogy ezt a szülők is felismerjék és merjék támogatni / engedni a gyermekeiket sportolni. Ti, mint sportvezetők sokat tesztek ezért, de azt gondolom, hogy még szélesebb rétegeket kellene megmozgatni. A sport nagyfokú alázattal jár. Sokszor azt látom, hogy ez az alázat hiányzik a mai generációkból.

 

Két gyermek édesapja vagy, így adódik a kérdés, szülőként mit tehetsz gyermekeid egészséges életmódjához, sportolásához?

Nagyon nehéz kérdés! Főleg ha nincs egységes irány családon belül sem arra, hogy mi lenne jó a gyerekeknek. Abban egyet értünk, hogy a gyerekeknek mozgásra van szüksége. De hogy ez tánc vagy milyen sportág legyen, még nem dőlt el. Minden esetre igyekszem sokat biciklizni velük, a nagyobbik pedig már ügyesen úszik.

 

Milyen üzenete van számodra a sportnak?

Bő másfél éve elkezdtem rendszeresen futni. Talán ez az a sport, ami az év minden szakában, komolyabb szervezés és rákészülés nélkül, bárhol megvalósítható. A munkahelyi stressz levezetésének szerintem egyik legjobb módszere. Mindezek mellett lényegesen fittebbnek és fizikailag frissebbnek érzem magam. Talán jó példa is lehet mások számára, hogy 40 év után is el lehet kezdeni aktívabban élni.

 

Ha meg kellene győzni vállalkozókat, hogy miért érdemes ezt a Klubot támogatni, mit mondanál nekik?

Ha kijönnek egy Kärcher Center Metisz-Tomker Kupára és látják azt a sok lelkes fiatalt, akik kipirosodott arccal, fáradtan, de mégis fülig érő mosollyal veszik át a helyezésükért járó megérdemelt érmeiket, meggyőződhetnek arról, hogy jó helyre kerül a támogatásuk. A megjelenés pedig jó kommunikáció kérdése!

 

Milyen terveid vannak sportolóként, támogatóként?

Azt gondolom, hogy jó az irány! Egyre többen vagyunk a tornákon, megtelnek a lelátók. Ezek a kislányok előbb-utóbb be fognak kerülni nagyobb csapatokba, ahol szépen ívelő sport-karriereket fogunk látni. Büszkék leszünk rájuk! Ők pedig tovább öregbítik a hajdúszoboszlói női kézilabda hírnevét! Igyekszem továbbra is támogatni lehetőségem szerint a Klubot! A rally pedig örök szerelem marad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük