Zelizi Miklóssal a serdülő és felnőtt csapatunk edzőjével beszélgetünk.

A Klub hajdúszoboszlói kezdete óta részt vállalsz a gyermekek oktatásában, versenyeztetésében. Akik ismernek, tudják, hogy a kézilabda szeretete már gyermekkorodban kialakult! Kérlek, egy picit mutasd be magad!

12 évesen a szomszédos kis faluban, Ebesen ismerkedtem meg a kézilabda szépségével, azóta is tart ez a szerelem! Középiskolai éveim alatt is nagy súlyt nyomott latba, hogy ne szakadjak el tőle. Ezt a Kereskedelmi és Vendéglátó ipari suliban találtam meg. A munka mellett játszottam, Hajdúszoboszlón, majd Nádudvaron NB II-ben. Pályafutásom utolsó éveiben újra Hajdúszoboszlón játszottam, mivel elindult egy olyan folyamat, amivel újjá építhettük a kézilabdázást településünkön! Egy sportbalesetnek köszönhetően, véget ért az aktív pályafutásom!

 

Mikor és miért döntöttél arról, hogy kipróbálod magad a játéktér másik oldalán is?

Nem volt tervben, hogy én a jövőben edzősködésre adjam a fejem. Az akkori férficsapatunk edzője, Juhász Károly kért meg, hogy segítsek az utánpótlás korúak edzésein neki!

Ott ragadtam és onnan már nem volt visszaút! Elvégeztem a kézilabda sportedzői szakát, majd egy megkeresésre, a lány vonalon folytattam tovább az edzősködést. Az újabb fordulat a szakmai pályafutásomban, mikor Balogh Sándor edzőkollégám megkeresett, hogy egyesületeink olvadjanak össze és egy nagy egyesületként folytassuk tovább.

 

Melyik korosztálynak vagy most az edzője és mennyi gyermek van a kezed alatt?

Jelenleg a megyei felnőtt női csapatot és a Serdülő csapatot edzem! Jelenleg 15 fiatal lánnyal dolgozok! De szeretném a létszámot megnövelni!

 

Hogy látod a mai gyermekek sportoláshoz való viszonyát, mennyire szeretik, igénylik a mozgást?

Általánosságban mondhatom azt, hogy nem megfelelő. A virtuális világ teljesen elszakította őket, a valóságtól. Reményvesztetteknek látom őket! A mozgásigényük minimálisnak mondható, és nehezen motiválhatóak a változásra!

 

Hol, milyen bajnokságban versenyeznek „lányaid”, és heti hány edzéssel készültök a mérkőzésekre?

Serdülőkorú csapatom, az MKSZ által indított Leány Serdülő III . osztály „ C”  csoportjában próbálja elsajátítani és megvalósítani a kézilabdázásról tanultakat!

Jelenleg heti 5 edzéssel készülünk a bajnoki fordulókra, amit kiegészít hetente egy alkalommal kapusedzés!

A felnőtt csapatom a H-B. megyei kézlabda bajnokságban szerepel, ők hetente kétszer edzenek!

 

Milyennek tartod a Klubban folyó szakmai munkát?

Jónak, kollegiálisnak. Bármilyen probléma merül fel, mind szakmai, mind magán jelleggel, segítőkészek vagyunk. De ez kell ahhoz, hogy az egyesület jól működjön!  Az egyesület elnöke megtesz mindent azért, hogy edzéseszközökben, tárgyi feltételekben ne szenvedjünk hiányt! Ugyanakkor a szakmai kérdésekben is lehet hozzá fordulni!

 

Ha szeretnének csatlakozni hozzátok gyermekek, hol tudnak jelentkezni?

Edzéseink több helyszínen zajlanak:

hétfő: 14.30-16.00 Városi sportcsarnok,

kedd: 18.00-19.30 Hőgyes E. Gimnázium tornaterem;

szerda: 15.30-17.00 Városi Sportház;

csütörtök: 16.30-18.00 Derecske Városi sportcsarnok;

Péntek: 15.30-17.00 Gönczi Pál általános iskola tornaterem.

De elérhető vagyok a 06304234534-es telefonszámon;

vagy a zelizi.miklos1970@gmail.com e-mail címen is!

 

Mi az edzői hitvallásod?

Sokszor hallom a lányoktól, egy új feladat bemutatásánál, hogy „én ezt nem tudom megcsinálni”, ilyenkor azt mondom, hogy nem arra vagyok kíváncsi, mit nem tudsz megcsinálni, hanem, hogy akarod-e azt a feladatot megpróbálni elvégezni!

„A sportban szerzett tapasztalatok, örömök, bánatok, felkészítenek a civil élet viszontagságaira is!”

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük