Bemutatkozik Lajtos Boglárka, az U9-es csapatunk edzője.

Egyesületünkben dolgozó szakemberek és korosztályaik bemutatása a végéhez ért…már csak az U9-es csoport bemutatása maradt hátra!

A legkisebb korosztály edzőjével, Lajtos Boglárkával beszélgetünk.

Többször próbált a klub vezetője „ide csalogatni”, de sokáig ellenálltál. Mi volt az oka ennek?

Igen, sokáig kitartottam, az előző klubomnál, nem vagyok az a csapongó típus. Sok évet lehúztam a Püspökladányi Kézilabda Egyesületnél. Majd egy sérülésemből adódóan kényszerpihenőre kellett mennem, ekkor kezdtem el az edzői „pályafutásom”.

Püspökladányi vagy és ott is van a civil állásod. Mennyire okoz neked gondot az edzésekre való átjárás?

A páromnak és a munkahelyemnek köszönhetően az edzésekre való átjárás egyáltalán nem okoz nekem gondot. Minden szervezésen és kommunikáción múlik, nálunk ez is működik. Míg ő a futball világában, addig én a kézilabdában találtam meg a második otthonomat.

Sokáig voltál játékosként meghatározó egyénisége a Püspökladányi KE csapatának. Jelenleg a Klubunk felnőtt együttesének is tagja vagy. Aktívan is részt veszel a csapat életében?

A Kézilabda Klub Hajdúszoboszló egyesülethez, először, mint edző kerültem, majd a tavalyi évben csatlakoztam a felnőtt csapathoz játékosként is. Amennyi időm engedi, részt veszek edzéseken és meccseken.

Mikor szerezted meg az edzői végzettséget és mi vezérelt erre a pályára?

2017 nyarán szereztem meg edzői papíromat, amit Balogh Sándor elnök úrnak köszönhetek. Hiszen egy kisebb sérülésem miatt az kézilabda „pályafutásomat” szüneteltetnem kellett. Ekkor érkezett a megkeresés tőle, hogy megüresedett egy edzői poszt a KKHSZ U8-as csapatánál. Megtisztelt bizalmával és támogatott is az iskola elvégzésében, amiért hálával és köszönettel tartozom neki. Hiszen így a kézilabda mellett tudtam maradni, valamint sok év kihagyás után, mint sportoló is vissza tudtam térni a pályára.

Az U9-es csapat életének vagy „főszervezője”, milyen velük az „élet”?

Ettől a szezontól csak az U9-es csapat van az irányításom alatt. Célom, megszerettetni a gyerekekkel a mozgást, és sokkal inkább jó sportolókat nevelni, majd ezután kézilabdázókat. Minden edzésbe szívem, lelkem és tudásom beleadom, amit a mosolyukkal és ölelésükkel viszonoznak. Ebben a sportágban is nagyon fontos a hitelesség, egy edzőnek a legfontosabb munkaeszköze a saját személyisége.

Hetente mennyi edzéssel készültök? Hol vannak ezek és hogyan lehet jelentkezni, ha valaki kedvet érez megismerkedni ezzel a csodálatos sportággal?

Heti két alkalommal találkozunk a lányokkal, Hajdúszoboszlón a Gönczy Pál Általános Iskola G1-es tornatermében. Szerda és csütörtök 15.30-17.00 időpontban.

Bizalommal kereshetnek engem személyesen illetve telefonon:

Lajtos Boglárka Tel.:06/30-9871443

Az edzések kiteljesedése a versenyzés. Milyen lehetőségetek van a megmérettetésre?

A Magyar Kézilabda Szövetség- Velünk kerek a világ Tanuld a kézilabdát- által kiírt kisiskolás bajnokságban van lehetőségünk versenyezni.

Miért jó ennek a Klubnak a tagjának lenni?

Nagy örömmel tölt el, hogy ennek a klubnak lehetek tagja, hiszen nemcsak mint edző, hanem mint játékos is lehetőségem van pályára lépni, ugyanazon az egyesületen belül.

Edzőkollégákkal kiváló kapcsolatot ápolunk, segítjük egymást, amiben tudjuk. Klubunkban a tavalyi és az idei évben is heti rendszerességgel van kapusedzés, ami minden korosztály számára elérhető. Valamint ettől az évtől büszkén elmondhatjuk, hogy az egyesületünk gyógytornász segítségével tud készülni a bajnokságra. Úgy gondolom, hogy a prevenció ebben a sportágban, és ebben a rohanó világban még inkább fontos.

Mit szeretnél átadni, mi az üzeneted sportolóid felé?

Én is ilyen fiatalon kezdtem ezt a sportot, mint amilyenek a mostani csapatom. Azt a tudást és mentalitást szeretném átadni nekik, amit én kaptam annak idején, és amit köszönök az edzőimnek. A kézilabda egy csapatjáték, amiben mindenkinek hozzá kell tennie a kitartását és a szívét, ezzel a két tulajdonsággal messzire el lehet jutni. Közösen harcolunk egy célért!

Mindenkiből nem lesz válogatott játékos ez tény, de a csapatsport megtanítja az embert a közösségben élni, alkalmazkodásra, a fegyelemre, a figyelemre, koncentrációra, bátorságra, nyitottságra, elfogadásra, szóval sok mindenre, de szerintem a lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk.

Amit próbálok átadni nekik, azt nem csak kommunikálom, hanem a pályán is igyekszek feléjük közvetíteni, hiszen akkor ők figyelnek engem, szurkolnak nekem a lelátón.

Hajrá KKHSZ!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük