Évértékelés az U11 és U12 csapat elmúlt szezonjáról.

Az előző hétvégén befejeződtek a küzdelmek a Gyermekbajnokságban, ahol a lányok között az U11 és U12-es bajnokságban is így az elmúlt időszak összegzését Kapusi Krisztiántól, a két csapat vezetőedzőjétől olvashatják.

Ebben az évben az Elnök Úrral úgy döntöttünk, hogy elindulunk mindkét bajnokságban, így az U11 csapat 2009-es születésű lányainak (14 fő) nagyobb terhelést illetve fejlődési ehetőséget tudunk biztosítani.

Az U11-es bajnokságban az előző szezonbeli U10-es bajnokságban szereplő két csapatunk tagjainak összevonásával indítottunk egy csapatot. A felkészülést szeptemberben kezdtük 18 fővel (amely jelenleg már 19 fő), és heti 3 edzéssel. A fő célunk az volt, hogy a lehető legtöbb sikerélmény mellett, megtanulják a lányok ezt a számukra új játékot, mivel elég sok újdonsággal kellett megbirkózniuk (nagy pálya, nagy kapu, bőrlabda, több ellenfél, kötött védekezési rendszer). A nehézkesebb indulás ellenére a végére szépen belejöttünk, egyre több a tudatos elem a játékunkban, a lányok napról napra jobban megtalálják egymást a pályán, illetve azt is bebizonyítottuk, hogy szorult helyzetben is tudunk egymásért küzdeni, a legkisebbtől a legnagyobbig bezárólag. Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok fontosabbak a győzelmektől is. Bár az U11-es korosztályban voltak részünk bőven a sikerben, de hosszú út áll még előttünk, sokat kell fejlődni technikailag, fizikailag, és mentálisan is.

Az U12-es bajnokságban 2008-es és 2009-es születésű lányok versenyezhetnek, melynek a magját az U11-es csapatban szereplő lányok adják, kiegészülve az U13-as csapatból 4 fővel, így volt a létszámunk 17 fő. Ez a csapat csak mérkőzéseken vett részt, 1-2 edzést leszámítva az U13-as csapat tagjai csapatukkal edzettek. Az őszi szezon ebben a korosztályban is nehéznek ígérkezett, és valójában az is lett. A csapat teljesítménye erősen hullámzó volt, de több mérkőzésen is bebizonyították a lányok, hogy vereségek után is emelt fővel le lehet jönni a pályáról.

Csütörtöktől a lányok a megérdemelt pihenőjüket fogják tartani, amit nagyon meg is érdemelnek, illetve a januári nagyüzem miatt nagyon is szükséges, mivel a 2020. január 18. rendezendő hazai tornán, illetve a hónap végén, a Főnix kupán is nagyon erős ellenfelek ellen kell helyt állnunk.

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek az egész éves kitartó munkáját, támogatását, és kívánok Kellemes Ünnepeket, és nagyon boldog 2020-as Esztendőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük