Bemutatkoznak az legifjabbak is!

Csapatunk legfiatalabb csapata az U8-U9 korosztályban méretteti meg magát ebben a szezonban, a csapatot a vezetőedző Szűcs Sarolta mutatja be.

A 2021/2022. évi szezont 10 kisiskolással kezdtük, létszámunk stabil. Jól jönne, ha a csapatlétszám nőne, mivel jövőre már nem csak a szivacskézilabda lesz az eszközünk és nem csak 3+1 játékkal fogunk versenyezni.

A csapat, nevezhetjük magunkat már csapatnak, a 1,5 év alatt igazi közösséggé kovácsolódott. Az alapoktól indulva, motorikus képességek, atlétikus mozgások, mint a kézilabda játékának alapjai kezdtük el a közös munkát. Az eltelt időszakban már a labda elkapása, labdavezetés, labdás ügyességi játékok segítségével tanulták a kézilabda alapjait. Csapatjátékkal, játékos pontszerző feladatokkal játékosan és észrevétlenül megtanulják, hogyan lehet csapatban dolgozni. Folyamatosan fejlődnek a lányok. A fejlődés látványos ebben a korosztályban. Hiszen megtanulnak a labdával dolgozni, már a kézilabda alapjaival is megismerkedtek és a játék szabályai szerint játszanak. A csapat, mint kis közösség megünnepli a szülinapokat, névnapokat is. Az ünnepi készülődés is mindig az edzések része, hiszen ez is csapat-összetartás része.

Első megmérettetésünk ebben az idényben lesz, eddig a Covid-helyzet ezt nem engedte meg. Izgatottan várjuk március első hétvégéjét, ahol a Lányok megtapasztalják milyen egy verseny, milyen csapatban játszani egymásért és egymással. Edzőként nekem is izgalmas időszak következik, hiszen amit eddig tanítottam azt most meglátjuk mennyire sikerült átültetni a valóságba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük