Edzőmérkőzésekkel hangol a Serdülő csapatunk.

A Serdülő csapatunk az elmúlt két hétben kétszer is megmérkőzött a Balkány csapatával, a mérkőzéseken tapasztaltakról Zelizi Miklós vezetőedző számolt be:

2021.08.19-én a Derecskei Sportcsarnokban, lejátszottuk az ide első felkészülési mérkőzésünket. Mindenki várta ezt a találkozót, mivel az elmúlt időszakban nem sok mérkőzést játszhattak a csapatok.

A 3×20 perces harmadokra osztott mérkőzésen a fő cél az volt, hogy az újonnan érkező lányok megmutassák mire képesek és milyen játékerőt képviselnek. Az első harmadban a csapat mind támadásban mind védekezésben követett el hibákat, ami a nagy izgalomnak is volt betudható, de amint megnyugodtak és élvezték a mérkőzést, egyre jobban játszottak, pontosabbak voltak az átadások, a helyzetkihasználás  javult, és a csapatjáték is jó képet mutatott.

A második harmadban a sorcserét követően, megint döcögőssé vált a játék, de az akarással meg voltam elégedve. Ahogy telt az idő úgy melegedtek bele a játékba, feljavult a támadójáték és a védekezés is. Sok labdát szereztünk, az ellenfél technikai hibáit jól használtuk ki.

A harmadik harmadban visszaálltunk a kezdő sorral, a biztos vezetés birtokában a lányok is magabiztosan, labda biztosan, gólra törően játszottak. Hogy mindenki tudjon játszani és összeszokjanak, többször cseréltünk, lehetőség szerint úgy, hogy mindig mások álljanak egymás mellett. Ez eleinte zavaró volt, de hamar megérezték a csapattárs mozgását, szándékát.

2. mérkőzés:

A második edzőmérkőzést is a Balkány csapatával játszottuk, a múltheti vendégszereplésüket viszonoztuk. Az előző mérkőzéshez képest, fáradtabban érkeztünk, bár sikerült helyzeteket kialakítanunk, az egyéni megoldások voltak túlnyomó többségben. Az első mérkőzéshez képest, védekezésben és támadásban is visszaesést tapasztaltam, fegyelmezetlenül, sok hibával dolgoztunk védekezésben, és támadásban is egyaránt. A technikai és helyezkedési problémák miatt könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, ezeket kell kijavítanunk az elkövetkező hetekben. Ami jól látható, hogy még  mindenki statikusan a posztján áll, nincsenek keresztmozgások, a védekezésből lassan fordultunk át támadásba, de így is sikerült indításokból, labdaszerzésekből gólokat lőni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük