Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Húsvét
Már kék selyembe pompázik az égbolt,
tócsákba fürdenek alant a fák,
a földön itt-ott van csak még fehér folt,
a légen édes szellő szárnyal át.

Pöttön fiúcskák nagyhasú üvegbe
viszik a zavaros szagos vizet,
a lány piros tojást tesz el merengve,
a boltokat emberraj tölti meg.

S míg zúg a kedv s a víg kacaj kitör,
megrészegül az illaton a föld,
s tavasz-ruhát kéjes mámorban ölt –

kelet felől egy sírnak mélyiből,
elrúgva a követ, fényes sebekkel
száll, száll magasba, föl az isten-ember.

Forrás: www.eternus.hu – Kosztolányi Dezső versek

Újból a pályán bizonyíthattak a legkisebbek!

Az aktuális forduló történéseiről Szűcs Sarolta edző számolt be:

Vasárnap ismét Kisiskolás versenyt rendeztek Hajdúnánáson U8, U9 korosztályokban. Ez már a második alkalom volt, hogy versenyhelyzetben ismét megmérettettük magunkat és összemértük tudásunkat más csapatokkal. A Lányok izgatottan várták az újabb versenyt. Mivel márciusban már az első versenyünkön túl voltunk, így az izgalom csak fokozódott, vajon milyen lesz a mostani verseny, milyen csapatokkal tudják összemérni tudásukat, felkészültségüket. Ez adott a Lányoknak egy kis pluszt.

Az U8-as korosztályban Balkány és Létavértes csapataival találkoztunk és tudásunknak megfelelően nyertük meg ezeket a mérkőzéseket.

U9-es korosztály pedig Hajdúnánás és Téglás csapataival mérték össze tudásukat. Hajdúnánás elleni játékban érződött már egy kis bizonytalanság, mivel korosztályon belül csapatunk fiatalabb játékosokkal lépett pályára ellenben az ellenféllel, ahol már a korosztály idősebb tagjai vonultak a pályára. A játékunk ennek tükrében bizonytalanabb volt, de felvettük a ritmust és tudásunknak megfelelő játékkal veszítettük el a mérkőzést. A Téglás csapata nem bizonyult nehéznek, sikerrel végződött a játék.

Büszke vagyok a Lányokra, mert tudásuknak megfelelő játékkal bizonyították, hogy jó úton haladunk. A hibáinkat javítjuk, fejlődünk tovább. A verseny 4 mérkőzéséből az egyenleg 3 nyert és 1 vesztett meccs lett a végeredmény, de ebben a korcsoportban még a játék élvezete, a játék megszerettetése a cél és nem az eredmény. A versenyhelyzet, a játék és a szabályok elsajátítása a legfontosabb és ezt a Lányok teljes mértékben élvezték. Elfáradtak, hiszen egész délutánra elhúzódott a verseny. Májusban még egy újabb verseny vár ránk, de már csak az U9 korosztályban.

Végül a Csapat:

Bujdosó Dóra, Gál Enikő, Hegyesi Flóra, Virág Hanga, Boruzs Lia, Szilágyi Izabella, Szabó Dóra, Szabó Zselyke, Dobi Ajsa és Harmati Hanna, aki sajnos most betegség miatt nem tudott velünk ott lenni.

Nádudvarra látogatott U13-as csapatunk!

Hornyák Lajos értékelését olvashatják:

Az elmúlt vasárnap U13-as csapatunk saját korosztályában Nádudvaron szerepelt. Először azzal a Szeghalommal játszottunk,akiket ősszel egy nagyon szoros mérkőzésen egy góllal sikerült legyőznünk, a mostani mérkőzésen egy szoros első félidőt követően átvettük a játék irányítását, és nagyarányú győzelmet arattunk! A második mérkőzés a Debrecen ellen volt az igazán értékmérő hiszen ők minden ellenfelüket simán legyőzték, látszólag -az eredmény tekintetében- ellenünk is így tettek , de a második félidő közepéig még közel tudtuk tartani magunkat! Ami az eredményeknél sokkal örömtelibb, hogy mindkét mérkőzésen nagyon jó mentalitással, megalkuvás nélküli játékot tudtunk nyújtani!

KKHSZ – Szeghalom 20:11

KKHSZ- DSI 12:20

Csengerben jártak U11-es lányaink!

Némethné Bana Anikó számolt be az aktuális fordulóról:

A korai ébresztő és a majd 2,5 órás út rányomta a bélyegét a csapatra. Eredményeket nem számolunk,de a különbségek, hiányosságok látszanak a csapatok között. Ebben a korosztályban még nem „csak”a technikai képzettségek az irányadóak hanem az erő, bátorság gólszerzés,-játék öröme. Tudásunkhoz képest nagyon lassan, álmosan,fáradtan kezdtünk. Bár a 2.mérkőzésen már az ébredezés látszott a játékunkon, bátrabban védekeztünk,labdákat csentünk, vállalkoztunk, támadtunk. Sajnos nagyon kevés mérkőzésen vannak a gyerekek,ami meg is látszik a csapatokon, a lányoknak hiányoznak az éles helyzetek, egy-egy jó mérkőzés során fejlődünk a legtöbbet, függetlenül azok végkimenetelétől.

Csengerben az U12-es csapat.

Némethné Bana Anikó:

U12-es csapatunk Nyíregyházán játszotta a soron következő mérkőzéseit.Egy vereséggel és egy győzelemmel tértünk haza.Ebben a korosztályban is  hatalmas különbségek vannak még a csapatok között.Itt még az erő és a bátorság ami dominál egy-egy mérkőzésen.Fejlődtünk és bátorodtunk a vereség ellenére is,hisz az ilyen iramú mérkőzésen tudunk fejlődni a legjobban.

KKHSZ – DSC-SI 7-29

KKHSZ – Dombrádi Mobil SE 29-4

A listavezetővel mérkőztünk.

Zelizi Miklós:

2022.03.31.-én délután, a listavezető Gyöngyös látogatott el hozzánk. Az őszi fordulóban, sikerült egy szoros mérkőzést játszanunk ellenük, ezért úgy gondoltam, hogy a hazai pálya előnyét kihasználva még szorosabbá tehetjük a végeredményt, de sajnos nem sikerült! A bajnok aspiráns nem hagyott kétséget a felől, hogy miért is vannak a tabella élén, magabiztos játékkal nagy különbségű győzelmet arattak felettünk. Miért történhetett? Rengeteg ki nem kényszerített technikai hibát vétettünk támadásban, illetve a védekezésünk a belső posztokon csapni való volt, a zárásokkal teljesen szétzilálták azt. Egyénileg sem voltunk meggyőzőek, nem vállaltunk fel egy-egy elleni játékot, a támadásokat nem készítettük elő, kapkodtunk, és labda eladás után a visszarendeződésünk is minősíthetetlen volt. Egy-két fellángolással nem lehet mérkőzést nyerni. Most egy hosszabb szünet jön, remélem sikerül előrébb lépnünk, hogy a következő mérkőzéseken jobb teljesítménnyel, eredménnyel tudjunk büszkélkedni.

KKHSZ – Gyöngyösi KK 24-33

Szép eredmények Abonyban!

Hornyák Lajos:

Szombaton U13-as csapatunk  Abonyban az U14-es  korosztályban szerepelt. Két nagy iramú szoros  mérkőzésen egy- egy vereséggel és győzelemmel zártunk! Itt a felsőházi rájátszásban, az idősebbek gyorsabbak és nagyobbak között a fő cél hogy szokjunk hozzá egy magasabb szinthez, ami a további fejlődésünket nagyon jól szolgálja. Ezek a szoros mérkőzések nagyon jó alkalmak ezekhez a törekvéseinkhez!

KKHSZ- Gyula 14:17

KKHSZ- Enuse 27:25

Szoboszlói győzelem Újfaluban

A Serdülő bajnokság legutóbbi fordulójában Berettyóújfaluba látogatott a csapatunk.

Zelizi Miklós:

2022.03.24.-én délután, Berettyóújfaluban folytattuk a pontvadászatot. Az őszi bajnoki és a hazai rendezésű kupavereség ellenére egy kiélezett csatára számítottam, hogy egy góllal valamelyik csapat nyeri a mérkőzést. A Tokaj elleni mérkőzéssel hangolódtunk, bíztam abba, hogy az ott mutatott játékot újból hozni tudjuk. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, hol ellenfelünk, hol mi vezettünk felváltva. Mindkét csapat sok hibával játszott, így egy gólos hátránnyal mentünk szünetre. A
folytatásban sem változott a mérkőzés képe, bár érezhető volt, hogy a lányok koncentráltabban játszanak. Az utolsó 10 percben, összeállt végre a védekezés, kapusunk, az addig hibátlan szélső játékosuknak hárította a lövéseit és egy 5-2-es hajrával megfordítottuk a mérkőzést, így győztesen hagytuk el a szomszéd várat. Kiemelném, hogy jobbátlövőnk, Király Kincső, 13 gólig jutott, de a többiek is jó teljesítményt nyújtottak. Jövő héten a listavezető Gyöngyös látogat hozzánk! Hajrá K.K.
Hajdúszoboszló!

BMSE-KKHSZ 26-27

Nagy csaták a Sportházban!

Hajdúszoboszlón került megrendezésre a Gyermekbajnokság aktuális U11-es fordulója.

Némethné Bana Anikó:

Az elmúlt hétvégén a Kisvárda és a Fehérgyarmat ellenfelei lehettünk,ahol két izgalmas meccset játszottunk.

Betegségekből szinte már mindenki visszatérhetett a csapathoz,ki hosszabb rövidebb kihagyás után.
Ennek köszönhetően mindkét mérkőzésen védekezésben kicsit lassúbbak voltunk,mint az előző fordulóban.
Támadásokban viszont már sokkal bátrabban játszottunk, helyzeteket észrevettük, igaz még sok volt a pontatlan befejezés,de vállalkozó kedvük meg volt a lányoknak.

Szép sikerek Szeghalmon

Hornyák Lajos:

Vasárnap U13-as csapatunk Szeghalomban szerepelt, ahol meggyőző teljesítményt nyújtva két győzelmet szerzett! Mindkét mérkőzésen a határozott és lelkes védekezés mellett támadásban is magabiztosak voltunk. Nagyon jól hasznosítja a csapat a idősebb korosztályban szerzett tapasztalatait, ami itt a siker záloga!

KKHSZ- BLKSE 20:14

KKHSZ- Gyomaendrőd 25:11