Bemutatkoznak az legifjabbak is!

Csapatunk legfiatalabb csapata az U8-U9 korosztályban méretteti meg magát ebben a szezonban, a csapatot a vezetőedző Szűcs Sarolta mutatja be.

A 2021/2022. évi szezont 10 kisiskolással kezdtük, létszámunk stabil. Jól jönne, ha a csapatlétszám nőne, mivel jövőre már nem csak a szivacskézilabda lesz az eszközünk és nem csak 3+1 játékkal fogunk versenyezni.

A csapat, nevezhetjük magunkat már csapatnak, a 1,5 év alatt igazi közösséggé kovácsolódott. Az alapoktól indulva, motorikus képességek, atlétikus mozgások, mint a kézilabda játékának alapjai kezdtük el a közös munkát. Az eltelt időszakban már a labda elkapása, labdavezetés, labdás ügyességi játékok segítségével tanulták a kézilabda alapjait. Csapatjátékkal, játékos pontszerző feladatokkal játékosan és észrevétlenül megtanulják, hogyan lehet csapatban dolgozni. Folyamatosan fejlődnek a lányok. A fejlődés látványos ebben a korosztályban. Hiszen megtanulnak a labdával dolgozni, már a kézilabda alapjaival is megismerkedtek és a játék szabályai szerint játszanak. A csapat, mint kis közösség megünnepli a szülinapokat, névnapokat is. Az ünnepi készülődés is mindig az edzések része, hiszen ez is csapat-összetartás része.

Első megmérettetésünk ebben az idényben lesz, eddig a Covid-helyzet ezt nem engedte meg. Izgatottan várjuk március első hétvégéjét, ahol a Lányok megtapasztalják milyen egy verseny, milyen csapatban játszani egymásért és egymással. Edzőként nekem is izgalmas időszak következik, hiszen amit eddig tanítottam azt most meglátjuk mennyire sikerült átültetni a valóságba.

Győztes tavaszkezdet a Serdülőknél!

Serdülő csapatunk Mezőkövesden mérkőzött meg a helyi csapat lányai ellen, a felkészülésről, várakozásokról, illetve a mérkőzésről Zelizi Miklós számolt be:

Elkezdődött! 2022.02.16.-án Serdülő csapatom elkezdte a tavaszi pontvadászatot. Felemás érzésekkel indultunk útnak, mivel a pandémia miatt, sok kérdőjel akadt, így a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes. Sokan voltak a betegek, vagy éppen kontaktszemélyként kellett otthon karanténban  maradniuk. Ennek ellenére, bizakodva indultunk Mezőkövesdre. Az őszi fordulóban, ha nem is könnyen, de sikerült legyőznünk őket, ezért  elvárás volt részemről, hogy a mai mérkőzésen megismételjük ezt. Jól indult a mérkőzés, z első perctől kezdve bátran támadtunk, és a védekezésünk is rendben volt. Sikerült 4-5 gólos előnyre szert tenni, ami elbizonytalanította az ellenfelünket és mi felszabadultabban játszhattunk, ennek köszönhetően 7-8 góllal is vezettünk. Volt pár megingásunk, hullámvölgybe kerültünk., de ebben a kapusunk Flóra sérülése is benne volt. Az időkérésnél megpróbáltam a lányokat megnyugtatni, kapcsolják ki a sérülést, és a mérkőzésre koncentráljanak. A kapusaink sérülése miatt, a szélső posztokon bevethető Fülöp Mira vállalta magára a kapus szerepét, aki a mérkőzés folyamán sok szép védést is bemutatott. Köszönjük neki! A második félidőben, sort cseréltünk, hogy mindenki játékba lendüljön,  jó volt látni, hogy a padról beállt játékosok ott folytatták a mérkőzés menetét, ahol a többiek abba hagyták, így az eredmény nem változott. Védekezésünk jó volt, mutatja, hogy sikerült ellenfelünket 20 gól alatt tartani. Egyetlen negatív problémát tudnék megemlíteni. Sajnos a sok gyakorlás ellenére, a heteseket rossz százalékkal lőttük! Ezen kell javítanunk.

Mezőkövesdi KC – KK Hajdúszoboszló 19-27

Felsőházi rájátszásban az U14-es csapatunk!

Az évkezdetről, a tavaszi várakozásokról, és az alapszakasz utolsó fordulójáról Hornyák Lajos vezetőedző számolt be.

Január eleje óta heti 4 edzéssel készül U13-U14 es csapatunk a tavaszi megmérettetésekre, sajnos minket sem került el a pandémia ( több gyerek betegség illetve karantén miatt nem tudott edzéseken részt venni), de a munkát folyamatosan végeztük, és úgy tünik ezek a hátráltató körülmények nem okoztak törést a csapat életében!

Az elmúlt szombaton már az első idei mérkőzésünkre  is sor került. Abonyban az U14-es korosztály utolsó mérkőzésén 23:7-re győztünk Albertirsa csapata ellen, ezzel a 7  csapatos csoportunk 2. helyén végeztünk! Itt nálunk egy illetve másfél évvel idősebb lányok ellen kellett felvennünk a versenyt- ahova minden eredmény elvárása nélkül neveztük a csapatot- a gyorsabb fejlődésük érdekében! Az sorozat elején elég nehezen sikerült megbirkózni a jóval súlyosabb és magasabb ellenfeleinkkel, de rövid időn belül annyira megszoktuk a nehezített körülményeket ,hogy mára megelőztük a néhány hónapja még előttünk járó csapatokat!
Ezzel a második helyezéssel elértük azt ,hogy márciustól a Felsőházi rájátszásban folytatjuk, ami maximális záloga a további fejlődésnek!
Albertisa SE – KK Hajdúszoboszló 7-23