Sikerekben gazdag hajdúnánási kirándulás!

Némethné Bana Anikó beszámolója, a pénteki U12-es tornáról:

Elmúlt héten egy meghívásos tornán, az I. Hajdú Kupán vettünk részt az U12-es (10-11 éves) csapatommal, Hajdúnánáson. Ellenfeleink Hajdúnánás, Gyöngyös, Kisvárda. 3 mérkőzést játszottunk 2 döntetlen és egy vereség került a tarsolyunkba, ezzel felállhattunk a képzeletbeli dobogó 3.fokára. Hatalmas izgalommal vártuk a lányokkal a kupát, ahol először mutathattuk meg a kezdeti tudásunkat nézők és a „szurkoló táborok” előtt. Nagyon szépen szerepelt a csapat, bátran, motiváltan játszott mindenki a saját képzettségi szintjéhez mérten. A csapat minden tagja az egész napos kupát végig követte, amikor nem volt mérkőzés, akkor is szurkolt és figyelte az ellenfelek játékát. Nagyon sok tapasztalattal,élménnyel gazdagodtunk, és ami talán a legfontosabb, hogy ebben a korban, boldog, csillogó szemekkel tértünk haza. Hajrá Hajdúszoboszló! ♥️?‍♀️♥️?‍♀️♥️ Hajrá KKHSZ!???

A tornáról bővebben:

https://new.mksz.hu/versenyek/upNoiVersenyek/32021338/320214119

 

Berettyóújfaluban gyakorolt az U12 csapat.

Az elmúlt héten a Némethné Bana Anikó által vezetett U12-es csapatunk Berettyóújfaluban vendégeskedett, ahol a helyi lányok ellen készültek a bajnoki szezonra, a mérkőzésről a vezetőedző értékelését olvashatják:

Berettyóújfalu meghívására edzőmérkőzésen vettünk részt a lányokkal. A csapatom még ismerkedik a kézilabda rejtelmeivel, ezért a kisebbek még keresték a helyüket a pályán. Sok újdonság van már a korosztályunkban, többek között a nagy pálya, a 3-2-1-s védekezés, sőt 6 lánynak még az volt első  mérkőzése. Minden játékos nagy izgalommal és kíváncsisággal várta a meccs kezdetét. A játékidő nem a szokványos volt,hanem több etapból állt, de kb. 1,5 órát játszottunk. Voltak akik már bátrabban merték vállalni a kapura lövéseket, védekezésben is jobban kivették a részüket, de mindenki saját tudása szerint igyekezett a legjobban nyújtani. A lányok örömmel jöttek le a pályáról, ami tetszett,hogy aki a padon ült az is élt a játékkal, buzdította társait. Azon leszünk a továbbiakban is,hogy mindenkiben megmaradjon a vágy, az akarás fejlődés útján, öröm legyen a lányoknak a kézilabda.

Edzőmérkőzésekkel hangol a Serdülő csapatunk.

A Serdülő csapatunk az elmúlt két hétben kétszer is megmérkőzött a Balkány csapatával, a mérkőzéseken tapasztaltakról Zelizi Miklós vezetőedző számolt be:

2021.08.19-én a Derecskei Sportcsarnokban, lejátszottuk az ide első felkészülési mérkőzésünket. Mindenki várta ezt a találkozót, mivel az elmúlt időszakban nem sok mérkőzést játszhattak a csapatok.

A 3×20 perces harmadokra osztott mérkőzésen a fő cél az volt, hogy az újonnan érkező lányok megmutassák mire képesek és milyen játékerőt képviselnek. Az első harmadban a csapat mind támadásban mind védekezésben követett el hibákat, ami a nagy izgalomnak is volt betudható, de amint megnyugodtak és élvezték a mérkőzést, egyre jobban játszottak, pontosabbak voltak az átadások, a helyzetkihasználás  javult, és a csapatjáték is jó képet mutatott.

A második harmadban a sorcserét követően, megint döcögőssé vált a játék, de az akarással meg voltam elégedve. Ahogy telt az idő úgy melegedtek bele a játékba, feljavult a támadójáték és a védekezés is. Sok labdát szereztünk, az ellenfél technikai hibáit jól használtuk ki.

A harmadik harmadban visszaálltunk a kezdő sorral, a biztos vezetés birtokában a lányok is magabiztosan, labda biztosan, gólra törően játszottak. Hogy mindenki tudjon játszani és összeszokjanak, többször cseréltünk, lehetőség szerint úgy, hogy mindig mások álljanak egymás mellett. Ez eleinte zavaró volt, de hamar megérezték a csapattárs mozgását, szándékát.

2. mérkőzés:

A második edzőmérkőzést is a Balkány csapatával játszottuk, a múltheti vendégszereplésüket viszonoztuk. Az előző mérkőzéshez képest, fáradtabban érkeztünk, bár sikerült helyzeteket kialakítanunk, az egyéni megoldások voltak túlnyomó többségben. Az első mérkőzéshez képest, védekezésben és támadásban is visszaesést tapasztaltam, fegyelmezetlenül, sok hibával dolgoztunk védekezésben, és támadásban is egyaránt. A technikai és helyezkedési problémák miatt könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, ezeket kell kijavítanunk az elkövetkező hetekben. Ami jól látható, hogy még  mindenki statikusan a posztján áll, nincsenek keresztmozgások, a védekezésből lassan fordultunk át támadásba, de így is sikerült indításokból, labdaszerzésekből gólokat lőni!

Véget ért a vakáció!

Az U11/U12-es csapatunk szezonkezdetéről Némethné Bana Anikó  vezetőedző számolt be:

Az U11-es csapatunk is beállt a csatasorba. Augusztus 2. hetében kezdtük el a felkészülést a következő szezonra, ahol 2 korosztályban is megmérettetjük tudásunkat. Heti 3 edzéssel vágtunk a feladatokba. Felkészülési időszakban edzőmérkőzésen és egy Hajdúnánási Kupán veszünk részt. Az U11-es csapatunkat 2011-2012-es , míg az U12-est 2010-2011-es születésű kabai és hajdúszoboszlói lányok alkotják. Elsődleges célunk a kézilabda alapjainak elsajátítása annak a játékban való alkalmazása, csapatszellem kialakítása, közösség építése.

Edzéseink:

Kedd: 16:00-17:30 Kaba Városi Tornacsarnok

Szerda: 16:30-18:00 Hajdúszoboszló, Városi Sportház

Péntek: 18:00-20:00 Kaba Városi Tornacsarnok

A csapatunkba várjuk a vállalkozó szellemű 2011-2012 születésű lányok jelentkezését.

Újból a pályán az ifjúság

Augusztus első hétköznapján elindult a munka az utánpótlás csapatainknál, azon belül az U13-as és Serdülő csapatainknál is, a jelenről, és jövőről az edzők számoltak be.

Hornyák Lajos:

A szokásokhoz híven augusztus elején elkezdte a következő szezonra való felkészült U13-as lány csapatunk! Egész hónapban heti 7-8 edzéssel készülnek a gyerekek annak érdekében, hogy a szeptemberi szezonkezdetre minél jobb formába kerüljenek!

A lányok az U13, és U14-es bajnokságban is megmérettetik magukat, melyre az alábbi edzésbeosztással készülnek:

Hétfő: 7.15-8.45 Szabadidőpark, 14.30-16:00 Városi Sportház

Kedd: 7.15-8.45 Szabadidőpark

Szerda 7.15-8.45 Szabadidőpark,  15.30-17:00 Városi Sportház

Csütörtök: 7.15-8.45 Szabadidőpark ,14.30-16:00 Városi Sportház

Péntek 7.15-8.45 Szabadidőpark

 

Zelizi Miklós:

 

2021.08.02.-án elkezdtük a felkészülést a 2021-22-es évadra.  A csapat létszáma 17 fő, akik . elsősorban a 2005-2007-es korosztályból tevődik össze. Őket kiegészítik a 2008-as korosztályból 4 fő. Az első két hét, fő feladata, hogy az alap állóképességet fejlesszük, melyekre építhetjük tovább a felkészülésünket a bajnokságra. Az elvégzett felmérések jó alapot szolgáltatnak a lányok edzettségi szintjéhez, melyet a bajnoki rajt előtt újból felmérünk, hogy lássuk jól dolgoztunk-e.

Hétfőtől-péntekig napi egy edzéssel készülünk. Amennyiben valaki nem tud edzésre jönni, arra a napra, egyéni felkészülési programot kap.

A bajnokság megkezdéséig szeretnénk 2-3 edzőmérkőzést játszani, a környékünkön szintén, a serdülő III osztályban szereplő egyesületek csapataival.

Céljaink: A bajnokságban olyan eredményeket elérni, melyek reálisak, de a tabella első felében szeretném, ha a csapat szerepelne.

Serdülő edzések időpontjai, és helyei:

Hétfő: HSE pálya 18.00-19.30

Kedd: Kaba: 17.30-19.00

Szerda: Hajdúszoboszló Galgócz sor 18.00-19.30

Csütörtök, Derecske: 17.00-18.30

Péntek: Kaba: 18.00-19.30

Várjuk a vállalkozó szellemű lányok jelentkezését csapatainkba, az alábbi korosztályokba:

2009-2010 /születési év/- U-13

2005-2008 /születési év/  – Serdülő