Értékes tapasztalatszerzés az U13-ban.

A hétvégi fordulóban az U13-as lányaink Berettyóújfaluban mérettették meg a tudásukat, a fordulóról Hornyák Lajos edző nyilatkozott:

Előbb a hazai csapat ellen egy sima győzelmet szereztek ,majd nem bírtak a nagyon erős felépítésű, és két teljes sorral játszó DSI ellen. Az első mérkőzés nagy volt a két csapat közti különbség, a másodikon teljesen felpörögtek a lányok és bár az eredmény nem ezt tükrözi de végig nagy becsvággyal jó játékkal kicsit a kelleténél több hibáival nagyon értékes mérkőzést játszottak!

BMSE-KKHSZ 3-21

KKHSZ-DSC-SI 8-16

Drámai csata Debrecenben

Az elmúlt hét péntekén, a Serdülő III. osztályú csapatunk a Debreceni Sportiskola vendége volt, a mérkőzésen történtekről Zelizi Miklós, a csapat edzője számolt be:

A csapat a mérkőzés elejétől  bátran és eredményesen játszott, kisebb hullám völgyekkel tarkítva, de mindig volt aki megakadályozta az ellenfél felzárkózását. 55 percen keresztül bírtuk ezt az iramot, de sajnos az utolsó 5 percben elfogyott a tudomány, amit meg is büntetett az ellenfél. Egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, nagyot harcolva, de a ki nem kényszerített hibáink miatt kikaptunk.

DSC-SI -KKHSZ 29-28

 

A felnőttek Újfaluban

A felnőtt megyei bajnokság nyitányáról Zelizi Miklós nyilatkozott:

Szeptember 18-án a  felnőtt csapatunk is elkezdte a bajnoki idényt. A nyári felkészülés alatt derült ki, hogy páran elhagyják a csapatot, ennek tudatában arra döntöttünk, hogy a serdülő lányokkal kiegészülve vesszük fel a verseny a pontvadászatban.

A mérkőzés elejétől, a jobb és rutinosabb játékosokból álló hazai csapat, dominált, hamar elhúztak, és esélyt sem adtak a felzárkózásra. pozitívumként a kapusunk teljesítménye volt értékelhető. A mezőnyjátékosok már a 15. percben lógatták a fejüket, csak felvillanásokat láttam néhány játékosnál. A legszembetűnőbb probléma, hogy senki nem küzdött, könnyen és hatékonyan állították meg támadásainkat, és a technikai hibákat kihasználva, könnyű gólokat szereztek. Mi egy rutintalan csapat vagyunk, sok fiatallal a sorainkban, de úgy gondolom, hogy egy játékosnak, ha lehetőséget kap a felnőtt csapatban, akkor legalább fusson, küzdjön. Ha elveszít egy labdát, akkor érjen vissza, lássuk a szándékát, mindent megtesz a csapatért. Ez most hiányzott. Sokat kell dolgoznunk, nem csak fizikálisan, de mentálisan is. Bízom benne, hogy fejlődő képesek vagyunk, és jobb eredményekre leszünk képesek.

BMSE-KKHSZ 39-17

Első forduló a Serdülő bajnokságban

A Serdülő III. osztály 1. fordulójáról Zelizi Miklós számolt be:

2021.09.16.-án eldördült a startpisztoly, elkezdődött a pontvadászat. A Kézilabda Klub Hajdúszoboszló leány serdülői, hazai pályán (Derecske) kezdték meg a pontvadászatot. Az első ellenfelünk, a Mezőkövesd csapata volt.

A kezdeti lámpaláz és izgalom miatt a támadásban, és a védekezésben is becsúsztak hibák, ezért ellenfelünk az 1. félidőben 2-3 góllal elhúzott.

A félidőben felhívtam a lányok figyelmét, hogy védekezésben sokkal több egymást kisegítő mozgásra van szükség, a támadásoknál pedig a statikus, saját posztját el nem hagyó játékot el kell felejteni, mivel az ellenfelet nem kényszerítjük védekezési hibákra.

A második félidő első 5-6 perce ugyanúgy zajlott le, mint az első félidő. Amikor is a védekezés elkezdett működni, támadásban is sikerült megnyerni a párharcokat, és nem utolsó sorban a kapus teljesítmény javulása is hozzájárult ahhoz, hogy a 3 gólos hátrányunkat ledolgozzuk a félidő közepére. A lányok ekkor érezték meg, hogy itt nyerni is lehet és plusz energiákat fektettek bele játékukba, a padról is jól szálltak be a cserejátékosok is, hozzátéve a saját teljesítményüket a győzelemhez. Az utolsó 5 percben, már taktikusan, sok faulttal, tördeltük a játékot, mind védekezésben, mind támadásban is.

Összességében, egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, sikeresen mutatkoztunk be. Ennek ellenére lesz még mit csiszolni az elkövetkező hetekben, hónapokban!

KKHSZ-Mezőkövesdi KC 22-18

Hétvégi U14-es forduló

Elkezdődött a szezon az U14-es lányainknak, az első forduló két mérkőzésének tapasztalatairól Hornyák Lajos vezetőedző számolt be:

Hosszú idő után U14-as csapatunk is gyerekbajnoki mérkőzést játszhatott! A lányok Abonyban, előbb a Cegléd ellen győztek 19:15 – re, majd a Karcagtól 17:8-as vereséget szenvedtek! Sajnos betegségek miatt csak 8 fővel tudtunk elutazni, így az utolsó 20 percre már nem maradt erőnk, az idősebb és fizikálisan jóval erősebb ellenfelünk ellen. Összességében 3 nagyon jó félidőt játszottunk, ami maximálisan szolgálja a fejlődésünket!

Nincs elérhető leírás.