Az U13-as csapatunk őszi szezonjának áttekintése.

U13 korosztály lassan befejezi az ez évi megmérettetéseit, így Bana Anikó edzőnőt kértük meg, hogy pár gondolatot osszon meg velünk az elmúlt időszakról!

 

U13-as csapatunk augusztusban kezdtük meg a felkészülést a 2019/2020-as idényre. Heti 4 edzéssel és 11 igazolt játékossal készülünk a versenyekre.
Az MKSZ gyermekbajnokság őszi fordulójának lassan befejeződik.
8 mérkőzés van már a lábunkban, ahol volt részünk sikerben és volt részünk sikertelenségben is. Hullámzó teljesítménnyel,de szinte a régió legtehetségesebb csapatai ellen mérkőzünk meg hétről hétre. Ez remek alkalom arra, hogy tudjunk fejlődni. Igazi tapasztalatokat itt szerezhetünk, ebből tudunk építkezni.

Mérkőzéseken láthattunk már csapatjátékot, de még az egy-egy elleni harc jellemző a lányok támadására. Az iramjáték, lerohanás a mi fegyverünk, de sajnos ezt csere nélkül nehéz 40 percig fegyelmezetten, hibák nélkül megvalósítani.
Vannak nagy szép mozdulatok, összjátékok, parádés gólok és nem utolsó sorban nagyon jó kapus teljesítmény a versenyeken. Nyitott védekezést is egyre jobban érzik a lányok, besegítenek egymásnak.
Már  nagyon várjuk, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.

A 2019-es év, záró fordulójának mi adunk otthont a hajdúszoboszlói városi sportházban december 8.-án, ahová mindenkit  szeretettel várunk!

Szeretném még elmondani, hogy sok szeretettel várunk kézilabdázni vágyó 2007-2008-as születésű lányokat – nem csak hajdúszoboszlóiakat –  csapatunkba!

Heti program (2019.11.25-2019.12.01)

 

2019.11.29. Serdülő bajnoki

17.00 Gyöngyös – KK Hajdúszoboszló

 

2019.12.01. Hajdúszoboszló, Városi Sportház

Gyermekbajnokság U12:

10.00 KK Hajdúszoboszló – Hajdúböszörmény TE I.

13.40 Balmazújváros LKSE – KK Hajdúszoboszló

 

Megyei felnőtt bajnoki:

17.00 KK Hajdúszoboszló – Berettyó MSE

Szeretettel várunk mindenkit vasárnap a gyermek és felnőtt bajnoki mérkőzésekre!

Hajrá Szoboszló, hajrá KKHSZ!!!

Az elmúlt hét eredményei

Megyei felnőtt bajnokság

2019. november 22.

Nyíradony VVTK – KK Hajdúszoboszló 33- 39 ( 16 – 20)

Zelizi Miklós edző :
Péntek délután újból bajnoki mérkőzést játszottunk. Most a Nyíradony csapata látott minket vendégül! Egy fontos mérkőzést sikerült megnyernünk! De nem volt olyan sima mérkőzés, mint az előző hazai. Hektikus, kevés védekezést, sok támadás láthattunk a két csapat részéről. Ebből mi jöttünk ki győztesen! Végig vezetve, hoztuk a kötelezőt! Amit tudjuk, a legnehezebb megnyerni!

 

Gyermekbajnokság U11

2019. november 23.

KK Hajdúszoboszló-Sárospataki USI 10-2
KK Hajdúszoboszló – Nyírbátor 8-8

Kapusi Krisztián edző:
Mindkét mérkőzésen bátran, nagyot küzdve játszottunk! Mindenki megérdemli a dicséretet, mert egyre jobban csapatként működünk.

 

Gyermekbajnokság U13

2019. november 24.

Hajdúnánás – KK Hajdúszoboszló 26-18
KK Hajdúszoboszló – Csenger 16- 3

Bana Anikó edző:

Mai nap két érdekes mérkőzést játszottunk. Mindkét meccsből tanulhatunk, fejlődhetünk.
Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy már nem egy-két játékos vitte a hátán a csapatot.
Mindenki oda tette magát a gólszerzésben és a védekezésben is.

Az elmúlt hét eredményei.

Megyei felnőtt bajnoki

KKHSZ  – Létavértes 24 – 52 (10-25)

 

Zelizi Miklós edző:

A felnőtt csapat péntek este, edzés időben játszotta le a bajnoki fordulót! A csapat tartalékosan, meghatározó játékosai nélkül, fiatalokkal kiegészülve, vette fel a versenyt, a bajnokságot toronymagasan vezető Létavértes ellen. Akik átrobogtak rajtunk. Nem sikerült felvenni a kesztyűt, a játék minden elemében jobbak voltak!

 

Gyermekbajnokság U12

KKHSZ – Debreceni Sportiskola I.  10-21

KKHSZ – Debreceni Sportiskola II. 17 – 29

Kapusi Krisztián edző:

A hétvégi U12-es fordulóban a lányok nagy része élete talán eddigi legnagyobb megmérettetése előtt állt, mivel a Debrecen mindkét csapatával meg kellett mérkőznünk. Büszkén mondhatom, óriásit küzdöttünk, és mind támadásban, mind védekezésben felnőttek a feladatokhoz.

 

III.o. serdülő bajnokság

KKHSZ – Berettyóújfalu 18 – 28 ( 9 – 13 )

 

Zelizi Miklós edző:

A  hazai pálya talán  minket zavart a legjobban. Egy keményen védekező ellenféllel szemben sok technikai hiba és rossz döntések jellemezték a csapatot.  Az elrontott helyzeteink után nem volt visszafutás, leindítottak minket! Nem szoktam külön kiemelni senkit, de most el kell mondjam, hogy a kapuban Csipkay Flóra , a mezőnyjátékosok közül pedig Király Kincső nyújtott számomra elfogadható teljesítményt! Az eredmény tükrözi a lányok hozzáállást ehhez a mérkőzéshez!

Serdülő csapatunk eddigi szereplésének értékelése

Zelizi Miklóst a serdülő csapatunk edzőjét kértük meg, hogy a felkészülés kezdete óta eltelt időszak tapasztalatait ossza meg velünk!

 

Az elmúlt hetek, hónapok sok viszontagságot hozott a serdülő csapat részére. A felkészülési időszakban, és az iskola időszakában is sok kellemetlen dolog hátráltatta-hátráltatja a felkészülést és a versenyzést.

A szülői háttér, az iskolai eredményeket veszi előre. Ez természetes mivel a lányok, most döntik el, milyen középiskolát válasszanak a továbbtanulásuk érdekében. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy egyensúlyt kellene létrehoznunk, hogy a tanulás mellett, a sportra is tudjanak időt fordítani.

A legfájóbb események mégis azok voltak, amikor a szülői „unszolásra” négy játékosunk abba hagyta ezt a szép sportot. Remélem, hogy még viszontlátjuk őket.

Voltak azonban érkezők is. Az Ő beilleszkedésük zökkenőmentesen zajlott le. A lányokkal hamar megtalálták az összhangot. Az elkövetkező időszakban nekik a csapatjáték megtanulása lesz a fő feladat.

 

A hétköznapokban a lányok, a mindennapi edzéseken, legjobb tudásukkal részt vesznek. A hangulat jó, és az egymás közötti rivalizálások is csekélynek mondható. Az ősz beköszöntével a betegségek megjelenésével, a teljes csapat nem tud megjelenni, a foglalkozásokon, így nagy különbségek alakulnak ki az egyéni képességek között.

A Serdülő bajnokságban, a megmérettetésben, szeretnénk előre lépni, jobb teljesítménnyel előrukkolni. Az eddig lejátszott mérkőzések, felemásra sikeredtek. Ennek ellenére, mindenki a mérkőzéseken, a maximumot próbálja nyújtani.

Az edzéseken való nagyobb részvétellel előbbre tartanánk. Ezt tudatosítani kell nemcsak a lányokban, hanem a szülőkben is.

 

Serdülő csapatunk eddig lejátszott mérkőzéseinek eredményei a 2019/2020-as  idényben:

https://www.mksz.hu/v2h/920/003/p_003.asp?p_csapat_kod_al=1609&p_csapat_kod_evad_al=7

Serdülő III. osztály „C” csoportjának tabellája:

https://www.mksz.hu/v2h/013/002/p_002.asp?p_verseny_kod_al=440&p_verseny_kod_evad_al=7&p_kezilabda__evad_kod=7&p_fo_cim=Le%E1ny%20Serd%FCl%F5%20III.%20oszt%E1ly-C%20csoport

 

Zelizi Miklós edző

 

 

Bemutatkozik Lajtos Boglárka, az U9-es csapatunk edzője.

Egyesületünkben dolgozó szakemberek és korosztályaik bemutatása a végéhez ért…már csak az U9-es csoport bemutatása maradt hátra!

A legkisebb korosztály edzőjével, Lajtos Boglárkával beszélgetünk.

Többször próbált a klub vezetője „ide csalogatni”, de sokáig ellenálltál. Mi volt az oka ennek?

Igen, sokáig kitartottam, az előző klubomnál, nem vagyok az a csapongó típus. Sok évet lehúztam a Püspökladányi Kézilabda Egyesületnél. Majd egy sérülésemből adódóan kényszerpihenőre kellett mennem, ekkor kezdtem el az edzői „pályafutásom”.

Püspökladányi vagy és ott is van a civil állásod. Mennyire okoz neked gondot az edzésekre való átjárás?

A páromnak és a munkahelyemnek köszönhetően az edzésekre való átjárás egyáltalán nem okoz nekem gondot. Minden szervezésen és kommunikáción múlik, nálunk ez is működik. Míg ő a futball világában, addig én a kézilabdában találtam meg a második otthonomat.

Sokáig voltál játékosként meghatározó egyénisége a Püspökladányi KE csapatának. Jelenleg a Klubunk felnőtt együttesének is tagja vagy. Aktívan is részt veszel a csapat életében?

A Kézilabda Klub Hajdúszoboszló egyesülethez, először, mint edző kerültem, majd a tavalyi évben csatlakoztam a felnőtt csapathoz játékosként is. Amennyi időm engedi, részt veszek edzéseken és meccseken.

Mikor szerezted meg az edzői végzettséget és mi vezérelt erre a pályára?

2017 nyarán szereztem meg edzői papíromat, amit Balogh Sándor elnök úrnak köszönhetek. Hiszen egy kisebb sérülésem miatt az kézilabda „pályafutásomat” szüneteltetnem kellett. Ekkor érkezett a megkeresés tőle, hogy megüresedett egy edzői poszt a KKHSZ U8-as csapatánál. Megtisztelt bizalmával és támogatott is az iskola elvégzésében, amiért hálával és köszönettel tartozom neki. Hiszen így a kézilabda mellett tudtam maradni, valamint sok év kihagyás után, mint sportoló is vissza tudtam térni a pályára.

Az U9-es csapat életének vagy „főszervezője”, milyen velük az „élet”?

Ettől a szezontól csak az U9-es csapat van az irányításom alatt. Célom, megszerettetni a gyerekekkel a mozgást, és sokkal inkább jó sportolókat nevelni, majd ezután kézilabdázókat. Minden edzésbe szívem, lelkem és tudásom beleadom, amit a mosolyukkal és ölelésükkel viszonoznak. Ebben a sportágban is nagyon fontos a hitelesség, egy edzőnek a legfontosabb munkaeszköze a saját személyisége.

Hetente mennyi edzéssel készültök? Hol vannak ezek és hogyan lehet jelentkezni, ha valaki kedvet érez megismerkedni ezzel a csodálatos sportággal?

Heti két alkalommal találkozunk a lányokkal, Hajdúszoboszlón a Gönczy Pál Általános Iskola G1-es tornatermében. Szerda és csütörtök 15.30-17.00 időpontban.

Bizalommal kereshetnek engem személyesen illetve telefonon:

Lajtos Boglárka Tel.:06/30-9871443

Az edzések kiteljesedése a versenyzés. Milyen lehetőségetek van a megmérettetésre?

A Magyar Kézilabda Szövetség- Velünk kerek a világ Tanuld a kézilabdát- által kiírt kisiskolás bajnokságban van lehetőségünk versenyezni.

Miért jó ennek a Klubnak a tagjának lenni?

Nagy örömmel tölt el, hogy ennek a klubnak lehetek tagja, hiszen nemcsak mint edző, hanem mint játékos is lehetőségem van pályára lépni, ugyanazon az egyesületen belül.

Edzőkollégákkal kiváló kapcsolatot ápolunk, segítjük egymást, amiben tudjuk. Klubunkban a tavalyi és az idei évben is heti rendszerességgel van kapusedzés, ami minden korosztály számára elérhető. Valamint ettől az évtől büszkén elmondhatjuk, hogy az egyesületünk gyógytornász segítségével tud készülni a bajnokságra. Úgy gondolom, hogy a prevenció ebben a sportágban, és ebben a rohanó világban még inkább fontos.

Mit szeretnél átadni, mi az üzeneted sportolóid felé?

Én is ilyen fiatalon kezdtem ezt a sportot, mint amilyenek a mostani csapatom. Azt a tudást és mentalitást szeretném átadni nekik, amit én kaptam annak idején, és amit köszönök az edzőimnek. A kézilabda egy csapatjáték, amiben mindenkinek hozzá kell tennie a kitartását és a szívét, ezzel a két tulajdonsággal messzire el lehet jutni. Közösen harcolunk egy célért!

Mindenkiből nem lesz válogatott játékos ez tény, de a csapatsport megtanítja az embert a közösségben élni, alkalmazkodásra, a fegyelemre, a figyelemre, koncentrációra, bátorságra, nyitottságra, elfogadásra, szóval sok mindenre, de szerintem a lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk.

Amit próbálok átadni nekik, azt nem csak kommunikálom, hanem a pályán is igyekszek feléjük közvetíteni, hiszen akkor ők figyelnek engem, szurkolnak nekem a lelátón.

Hajrá KKHSZ!!!

 

Heti műsor (2019.11.04-2019.11.10)

Vége az őszi szünetnek…. Újra pályára lépnek korosztályos csapataink!

Íme a heti program:

2019.11.10. Újfehértó, Gyermekbajnokság U13

12.45 KKHSZ – Nyírbátor
14.35 Nyíregyháza – KKHSZ

2019.11.10. Hajdúszoboszló, Felnőtt megyei bajnoki

10.00. ANKSE – KKHSZ

2019.11.10. Hajdúszoboszló, Gyermekbajnokság U11

12.15 KKHSZ – Létavértes
16.45 KKHSZ – Balkány

Várunk minden sportbarátot a mérkőzésekre!

Hajrá Szoboszló, hajrá KKHSZ!