Szoboszlói győzelem Újfaluban

A Serdülő bajnokság legutóbbi fordulójában Berettyóújfaluba látogatott a csapatunk.

Zelizi Miklós:

2022.03.24.-én délután, Berettyóújfaluban folytattuk a pontvadászatot. Az őszi bajnoki és a hazai rendezésű kupavereség ellenére egy kiélezett csatára számítottam, hogy egy góllal valamelyik csapat nyeri a mérkőzést. A Tokaj elleni mérkőzéssel hangolódtunk, bíztam abba, hogy az ott mutatott játékot újból hozni tudjuk. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, hol ellenfelünk, hol mi vezettünk felváltva. Mindkét csapat sok hibával játszott, így egy gólos hátránnyal mentünk szünetre. A
folytatásban sem változott a mérkőzés képe, bár érezhető volt, hogy a lányok koncentráltabban játszanak. Az utolsó 10 percben, összeállt végre a védekezés, kapusunk, az addig hibátlan szélső játékosuknak hárította a lövéseit és egy 5-2-es hajrával megfordítottuk a mérkőzést, így győztesen hagytuk el a szomszéd várat. Kiemelném, hogy jobbátlövőnk, Király Kincső, 13 gólig jutott, de a többiek is jó teljesítményt nyújtottak. Jövő héten a listavezető Gyöngyös látogat hozzánk! Hajrá K.K.
Hajdúszoboszló!

BMSE-KKHSZ 26-27

Nagy csaták a Sportházban!

Hajdúszoboszlón került megrendezésre a Gyermekbajnokság aktuális U11-es fordulója.

Némethné Bana Anikó:

Az elmúlt hétvégén a Kisvárda és a Fehérgyarmat ellenfelei lehettünk,ahol két izgalmas meccset játszottunk.

Betegségekből szinte már mindenki visszatérhetett a csapathoz,ki hosszabb rövidebb kihagyás után.
Ennek köszönhetően mindkét mérkőzésen védekezésben kicsit lassúbbak voltunk,mint az előző fordulóban.
Támadásokban viszont már sokkal bátrabban játszottunk, helyzeteket észrevettük, igaz még sok volt a pontatlan befejezés,de vállalkozó kedvük meg volt a lányoknak.

Szép sikerek Szeghalmon

Hornyák Lajos:

Vasárnap U13-as csapatunk Szeghalomban szerepelt, ahol meggyőző teljesítményt nyújtva két győzelmet szerzett! Mindkét mérkőzésen a határozott és lelkes védekezés mellett támadásban is magabiztosak voltunk. Nagyon jól hasznosítja a csapat a idősebb korosztályban szerzett tapasztalatait, ami itt a siker záloga!

KKHSZ- BLKSE 20:14

KKHSZ- Gyomaendrőd 25:11

Serdülő győzelem a Tokaj ellen

Zelizi Miklós:

2022.03.17.-én, serdülő csapatom a Tokaj együttesét fogadta.  Az ellenfelet nem megbántva, azoknak a lányoknak szavaztam bizalmat, akik eddig a cserepadon kezdték el a mérkőzéseket. Meg is voltak illetődve, a mérkőzés első 6-8 percében, vezetett is ellenfelünk, de lányaim hamar ledolgozták a hátrányukat és elhúztak 4-5 góllal. A 15-ik percben, az időkérésnél, teljes sort cseréltünk, a friss játékosok, nagy lendülettel, jól, pontosan támadtak. Védekezésben akadtak kommunikációs gondok, ennek ellenére megdupláztuk az elején kialakított különbséget. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt befejeztük, a lendületes támadások megmaradtak, bár 1-2 technikai hiba becsúszott. A gyors játék fenntartása érdekében, sokat cseréltem, és a csere játékosok is hozták a legjobbjukat. Jó volt látni, a lányok szemében azt a tüzet, amivel megnyerték ezt a mérkőzést. Végre, az általam hiányolt átlövések is megérkeztek, aminek köszönhetően, a megnyílt falon, keresztül tudtunk törni, könnyű gólokat szerezve. Védekezésre kell még mindig hangsúlyt fektetnünk, mivel a páros kapcsolatok nem mindig működtek megfelelően.

KKHSZ-Tokaji DSE 41-25

Magabiztos győzelmek Csengerben

Némethné Bana Anikó:
Gyermekbajnokság következő forduláját Csengerben rendezték meg.
Sajnos a csapat nagy részét betegség miatt otthon kellett hagyni. Így a „legkisebbeket” is bevetettük a „nagyobbak” között.
Támadásban a nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok vitték a hátukon a csapatunkat, de a védekezésben  mindenki oda tette magát, a kapusunk is jó teljesítményt nyújtott.
Bátran,harcosan,gólra törően játszottunk, ami hozzájárult a sikeres mérkőzésekhez.
Így 2 győzelemmel térhettünk haza.
Aranysárkány Focisuli Nyírbátor Se-KKHSZ 15:30
KKHSZ-Szivacs 35:8
Büszke vagyok a lányokra remekül helytálltak, ami a legfontosabb,hogy végig csillogó szemekkel játszottak  és élvezték a játék minden pillanatát. (A hosszú utazást is!)

Átestek a tűzkeresztségen az U8-U9-es lányaink.

Hosszú-hosszú hónapok fárasztó edzései után végre a pályán is megmutathatták leányaink, hogy mit is tanultak eddig, erről a csodálatos sportágról. A mérkőzésekről, a tapasztalatokról, a csapatokról Szűcs Sarolta vezetőedző gondolatait olvashatják.

Vasárnap Hajdúnánáson rendezték meg a Kisiskolás verseny U8, U9 korosztályok versenyét. Végre mi is részt tudtunk venni, ez volt az első versenyünk. A Lányok izgatottan készültek a versenyre velem együtt, hiszen első alkalom volt, ahol „éles” helyzetben tudtuk megmutatni mire vagyunk képesek. Korai indulás nem zavarta a Lányokat, vidáman és izgatottan várták a mérkőzéseket. Két korosztályban, U8 és U9 korosztályban indultunk és 2-2 mérkőzés várt ránk.

Az U8-as korosztályban Hajdúnánás és Nyíradony csapataival mérkőztünk meg, határozott és fegyelmezett játékkal, tudásunknak megfelelően nyertük meg a mérkőzéseket.

U9-es korosztályban pedig Berettyóújfalu és a karcagi Sütő Kézisuli csapataival mérkőztünk meg.  Itt már kicsit nehezebb dolgunk volt és az időben elhúzódó meccsek miatt a Lányokon kicsit már látszódott a fáradtság, ami a játékunkon is érezhető volt. Így a Berettyóújfalu ellen még könnyen nyertünk, viszont a karcagi csapat határozottabb játéka ellen nem tudtuk felvenni a ritmust és azt a mérkőzést nem sikerült most megnyerni, de ez nem zavarta meg a csapatot. A vereséget is helyén kell kezelni és megmutatták a Lányok, hogy ezt is tudják.

Büszke vagyok a Lányokra, mert tudásuknak megfelelően és az edzéseken mutatott fegyelmezettséghez képest még fegyelmezettebben és határozottabban játszottak. A versenyhelyzettel járó stresszt jól kezelték. A versenyen lehetőségük volt a mérkőzések hangulatát, a versenyszellemet megtapasztalni. Edzőként nekem is fontos nap volt, hiszen megtapasztaltam, hogy a többi csapathoz képest hol tartunk a fejlődésben, hol kell még jobban dolgozni, hogy hatékonyabbak legyünk és fejlődésünk érdekében még mit kell javítani.

Végül a Csapat:

Bujdosó Dóra, Gál Enikő, Hegyesi Flóra, Virág Hanga, Boruzs Lia, Szilágyi Izabella, Szabó Dóra, Harmati Hanna, Szabó Zselyke és Dobi Ajsa, aki sajnos most betegség miatt nem tudott velünk ott lenni.

Tavaszköszöntés az U11-U12-es korosztályokban.

Az elmúlt két hétvégén elindultak az U11 és U12-es lányok versengései az Országos Gyermekbajnokságban. A mérkőzésekről Némethné Bana Anikó vezetőedző számolt be:

U12:

Az idei év első mérkőzéseinken vagyunk túl az U12-es korosztállyal, ellenfeleink a Debreceni Sportiskola és Kisvárda csapatai voltak.

Sajnos betegségek, illetve egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk a korosztályos alap játékosokkal kiállni.
Ezért hamar kijöttek a klubok és csapaton belüli különbségek, habár a Kisvárda ellen már szoros mérkőzésen maradtunk alul.
A vereségek ellenére a lányok igyekeztek. Mindenki a saját tudása és fejlettsége szerint próbálta oda tenni magát.
DSC-SI – KKHSZ              28-11
KKHSZ- Kisvárdai KC   19-22
U11:
3 hónapos kihagyás után újra pályán lehettünk az   U11-es korosztállyal, ellenfeleink  Hajdúnánás  és a Balmazújváros csapatai voltak.
Ebben a korosztályban nincs eredményszámítás, itt még nem számoljuk  a gólokat. Célunk versenyhelyzetben gyakorolni az edzésen tanultakat, átültetni a mérkőzésekre.
Támadásainkból a bátorság még hiányzott,de a védekezésünk már nagyon jó volt.
A lányok szépen és fegyelmezetten játszottak, a csapat fejlődése látható.
Elindultunk a jó irányba.

Békéscsabán az U14-es csapatunk.

Lányaink Békéscsabára utaztak az elmúlt hétvégén, ahol a korosztályuk felsőházi rájátszásának első fordulóján vettek részt! Hornyák Lajos számolt be a mérkőzésekről:

A hétvégén megkezdődött  csapatunk számára az U14-es felsőházi rájátszás! A lányok Békéscsabára utaztak ahol két küzdelmes mérkőzésen végig jól tartották ugyan magukat, de a pontszerzés nem sikerült. Sajnos a több mint két órás utazás okozta tompultságot csak az utolsó 20 percre sikerült valamelyest  levetkőzni, így a nagyobb testű ellenfeleinket csak késve próbáltuk megállítani, illetve támadásban is lassúak és bizonytalanok voltunk! A vereségek ellenére a tanulságokat természetesen levonjuk , hogy a  legközelebbi két ellenfelünk ellen jobb teljesítményt tudjunk nyújtani!

KKHSZ – Abony 15:17

KKHSZ – Tiszakécske 13:17

 

Szomszédvárak csatája

A hétközi fordulóban a serdülő csapatunk a Debreceni Sportiskola csapatával mérkőzött meg, Zelizi Miklós beszámolóját olvashatjuk:

A nyitóforduló győzelme után, felfokozott állapotban vártuk a Sportiskola csapatát. Az őszi 1 gólos vereséget szerettük volna kijavítani. Sajnos nem sikerült, a kevesebbet hibázó csapat nyert. Ellenfelünk a szokatlan játékvezetői felfogáshoz jobban alkalmazkodott, ugyanakkor a mi védekezésünk nem állt össze az egész mérkőzés alatt. Voltak jó megmozdulásaink, egyéni teljesítmények, de ezekkel sem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. A kapuban egy átlagos teljesítmény tudunk nyújtani, elmaradtak az extra védések. Támadásainkra elsősorban az egy-egy elleni párharcok voltak a jellemzőek. amik az első félidő közepétől már jól működtek, ezek sok erőt vettek ki játékosaimból. de igazán mentálisan fáradtunk el. A lányok mindent kiadtak magukból, de bizonyos helyzetekben, mikor sikerült elindulni, felzárkózni, közelebb kerülni ellenfelünkhöz, ziccereket és heteseket rontottunk. A lélektani -3 gólos hátrányt nem sikerült átlépnünk, amivel még nagyobb esélyünk lett volna a felzárkózásra. A következő hetekben a védekezésünket nagyon megerősítenünk, hogy fel legyünk készülve az olyan csapatokra, akik a durvaság határát súrolva védekeznek.

KKHSZ-DSC-SI 32-36