Új taggal bővült Egyesületünk szakmai stábja.

   Az elmúlt napokban egy gyógytornásszal, Debity Boglárkával bővült az egyesületünk szakmai stábja, az Ő bemutatkozó sorait olvashatják:

   Debity Boglárka vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus. Egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának Gyógytornász szakán kezdtem (BSc), majd a diploma megszerzése után a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Rehabilitációs osztályán kezdtem el dolgozni.

   Nagyon sok tapasztalatot szerzek itt nap, mint nap, hiszen számos klinikumból érkeznek hozzánk páciensek (neurológia, traumatológia, ortopédia, reumatológia), így a tudásanyag szerteágazó ismeretekből adódik össze, és folyamatos önfejlesztést, tanulást igényel, ami izgalmassá teszi a mindennapokat. Időközben elvégeztem a Testnevelési Egyetem Humánkineziológia Mesterszakát (MSc). A két diplomából adódó tudásanyagot remekül lehet ötvözni a főállásomban és a magánpraxisban, ahol kifejezetten sportolókkal foglalkozom. Ahhoz, hogy folyton új és új technikákkal tudjam kezelni pácienseimet, posztgraduális képzésekben is részt veszek (Kinezio TAPE, Trigger-pont terápia, McKenzie terápia, Flossing terápia, Lökéshullám terápia, Mulligan terápia, Modern neurorehabilitáció, Mozgásszervi jógaterápia). Ahhoz, hogy szakmailag naprakész legyen az ember, a tanfolyamok mellett konferenciákon is részt szoktam venni. Voltam már külföldön Medical Congress-en (Kassa, Varsó, Budva), és számos hazai fórumon is tartottam előadást. Ezeken a rendezvényeken mindig sok új tudásra tesz szert az ember. Ezeket a tanulmányokat szívesen adom át a fiatalabb generációk számára az egyetemi oktatói tevékenységemben. Tervezem a PhD fokozat megszerzését.

   Már egészen gyermekkoromtól kezdve a mozgás szerves részét képzi a mindennapjaimnak. 3,5 évesen íratott be Édesanyám az első balett órámra, ami teljesen megbabonázott. Ettől a pillanattól kezdve a mozgás szeretete, a testtudatosság növelése, a koordináció- és egyensúlyfejlesztés az életem része lett. Ez immáron 24. éve tartó igazi csoda. Mindeközben belekóstoltam számos sportágba (tenisz, kézilabda, kerékpározás, futás, crossfit), és lelkesen gyűjtöm minden sportág jellegzetes mozgásanyagát a rehabilitációs eljárások tökéletesítéséhez. Egy gyógytornász csak úgy tud hatékonyan rehabilitálni, ha ismeri az adott sport mozgásanyagát, sérülési lehetőségeket, gyengeségeket, erősségeket.

    A hajdúszoboszlói Kézilabda Klubban szeretném a sportolók egészségének megőrzését, prevenciós eljárásokkal történő oktatását és speciális felkészítő tréningek bevezetését elindítani. Kiemelten fontos számomra, hogy a sportolók tisztában legyenek a gyakorlatok anatómiai és élettani hátterével, tudják, hogy mely eljárásokkal milyen eredményeket érhetünk el, ezáltal célom egy tudatos generáció nevelésében való kooperációt kialakítani az edzők, a vezetés és a szülök bevonásával együtt. A rendszeres mérésekkel objektív adatokat szolgáltatnék a csapat vezetőinek, edzőinek és maguknak a játékosoknak, ezáltal egy aktív sérülésregiszter is működne, mely előjelezné az esetleges sérülésre hajlamos területeket, melyet megfelelő technikával korrigálnék a sportoló mozgásmintájában. Reményeim szerint egy összehangolt TEAM munka alakulna ki, melyben kiemelt szerepet kapna a prevenció, az oktatás és a korrekció a technikai és erőnléti edzések mellett. A kollégák nagyon szimpatikusak, így úgy gondolom minden a legnagyobb rendben fog zajlani.

Az U9-es csapat első edzései a 2019/2020 idényben..

A KKHSZ U9-es csapata is belevágott a 2019/20-as idény felkészülésébe. ?‍♀️

Lajtos Boglárka vezetőedző gondolatai az elkövetkezendő szezonról:

Szerdán elkezdtük a második évadot a lányokkal. Első edzésünk nem kifejezetten sportág specifikusan zajlott le, hiszen a játszótéren és a cukrászdában „ütöttük el az időt”, a lányok nagy örömére. Úgy gondolom, hogy nem csak a tornaterem 4 sarkában lehet „éptítkeznünk”. ?
A játszótéren igen csak kitett magáért a csapat.
Második edzésünkön már elkezdtük az igazi felkészülést.

Várjuk csapatunkba azokat a lányokat, akik 2011.01.01-2012.12.31 születtek.?
Gyere, tartozz közénk!
Kézilabdázni menő.?

Edzésidőpontok:
Szerda, csütörtök: 15.30-17.00
Helyszín:
Gönczy Pál Általános Iskola
(G1 tornaterem)

Érdeklődj bizalommal személyesen vagy telefonon:

Lajtos Boglárka

+36/30-9871443

Elindult! 2019/20-as évad!

A KKHSZ serdülő csapata is nekivágott az új idénynek.

Zelizi Miklós a csapat vezetőedzője írt pár gondolatot az elkövetkezendő szezon várakozásairól:

Megkezdtük a harmadik évadot, közösen, a Kézilabda Klub Hajdúszoboszló Serdülő csapatával. Reméljük sikerül előre lépni a tavalyi évadhoz képest. A lányok, a felkészülés időszakán már túl vannak. Nemsokára jönnek a megmérettetések, ahol kiderül, sikeresek leszünk, vagy még sokat kell tanulnunk. A csapat összetétele változott a tavalyihoz képest. Elbúcsúztunk a túlkoros játékosainktól, akik a felnőtt csapathoz csatlakoztak. De vannak új érkezők, akik reményeink szerint, hasznos tagjai lesznek az egyesületünknek!

 

Elkezdődött a szezon az U11-es csapatnál is.

Az elmúlt héten a KKHSZ U11-es csapata is munkába állt, a csapat tagjai nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a felkészülésbe, a hosszú pihenő után.

Az 2019/2020-as évad nagyon sok újdonságot hoz számukra, mivel most váltak nagybetűs KÉZILABDÁZÓVÁ, a szivacskézi után. A lányok fejlődése érdekében az U11-es és az U12-es bajnokságba is benevezésre kerültek az Egyesület által.

A következő év legfőbb céljai közé tartozik, hogy a csapat minden tagja lehető legnagyobb mértékben megtanulja,  ezt a számukra „új” játékot, kialakuljon a magabiztos csapatjáték,  illetve mindenki kellő meccsrutint, és sikerélményeket szerezzen..

dav

Az U13-as csapatunk szenzonkezdése

A Kézilabda Klub Hajdúszoboszló U13-as csapata újra munkába állt augusztus közepén hajdúszobszlói Sportházban, hogy felkészüljön a 2019-2020 szezon megmérettetéseire, ahol nagyon sok mérkőzés vár a lányokra.

Sok szeretettel várunk 2007-2008-as születésű lányokat a csapatunkba! ??‍♀️??‍♀️??‍♀️
Gyere és próbáld ki magad! ??

Edzéseink:
Hétfő: 14:30-16:00 Sportház
Kedd: 16:00-17:30 Kaba Tornacsarnok
Csütörtök: 14:30-16:00 Sportház
Péntek: 16:00-17:00 Gönczy Általános Iskola

Érdeklődni lehet telefonon, vagy edzésen:
Némethné Bana Anikó
06308215744