Zelizi Miklóssal a serdülő és felnőtt csapatunk edzőjével beszélgetünk.

A Klub hajdúszoboszlói kezdete óta részt vállalsz a gyermekek oktatásában, versenyeztetésében. Akik ismernek, tudják, hogy a kézilabda szeretete már gyermekkorodban kialakult! Kérlek, egy picit mutasd be magad!

12 évesen a szomszédos kis faluban, Ebesen ismerkedtem meg a kézilabda szépségével, azóta is tart ez a szerelem! Középiskolai éveim alatt is nagy súlyt nyomott latba, hogy ne szakadjak el tőle. Ezt a Kereskedelmi és Vendéglátó ipari suliban találtam meg. A munka mellett játszottam, Hajdúszoboszlón, majd Nádudvaron NB II-ben. Pályafutásom utolsó éveiben újra Hajdúszoboszlón játszottam, mivel elindult egy olyan folyamat, amivel újjá építhettük a kézilabdázást településünkön! Egy sportbalesetnek köszönhetően, véget ért az aktív pályafutásom!

 

Mikor és miért döntöttél arról, hogy kipróbálod magad a játéktér másik oldalán is?

Nem volt tervben, hogy én a jövőben edzősködésre adjam a fejem. Az akkori férficsapatunk edzője, Juhász Károly kért meg, hogy segítsek az utánpótlás korúak edzésein neki!

Ott ragadtam és onnan már nem volt visszaút! Elvégeztem a kézilabda sportedzői szakát, majd egy megkeresésre, a lány vonalon folytattam tovább az edzősködést. Az újabb fordulat a szakmai pályafutásomban, mikor Balogh Sándor edzőkollégám megkeresett, hogy egyesületeink olvadjanak össze és egy nagy egyesületként folytassuk tovább.

 

Melyik korosztálynak vagy most az edzője és mennyi gyermek van a kezed alatt?

Jelenleg a megyei felnőtt női csapatot és a Serdülő csapatot edzem! Jelenleg 15 fiatal lánnyal dolgozok! De szeretném a létszámot megnövelni!

 

Hogy látod a mai gyermekek sportoláshoz való viszonyát, mennyire szeretik, igénylik a mozgást?

Általánosságban mondhatom azt, hogy nem megfelelő. A virtuális világ teljesen elszakította őket, a valóságtól. Reményvesztetteknek látom őket! A mozgásigényük minimálisnak mondható, és nehezen motiválhatóak a változásra!

 

Hol, milyen bajnokságban versenyeznek „lányaid”, és heti hány edzéssel készültök a mérkőzésekre?

Serdülőkorú csapatom, az MKSZ által indított Leány Serdülő III . osztály „ C”  csoportjában próbálja elsajátítani és megvalósítani a kézilabdázásról tanultakat!

Jelenleg heti 5 edzéssel készülünk a bajnoki fordulókra, amit kiegészít hetente egy alkalommal kapusedzés!

A felnőtt csapatom a H-B. megyei kézlabda bajnokságban szerepel, ők hetente kétszer edzenek!

 

Milyennek tartod a Klubban folyó szakmai munkát?

Jónak, kollegiálisnak. Bármilyen probléma merül fel, mind szakmai, mind magán jelleggel, segítőkészek vagyunk. De ez kell ahhoz, hogy az egyesület jól működjön!  Az egyesület elnöke megtesz mindent azért, hogy edzéseszközökben, tárgyi feltételekben ne szenvedjünk hiányt! Ugyanakkor a szakmai kérdésekben is lehet hozzá fordulni!

 

Ha szeretnének csatlakozni hozzátok gyermekek, hol tudnak jelentkezni?

Edzéseink több helyszínen zajlanak:

hétfő: 14.30-16.00 Városi sportcsarnok,

kedd: 18.00-19.30 Hőgyes E. Gimnázium tornaterem;

szerda: 15.30-17.00 Városi Sportház;

csütörtök: 16.30-18.00 Derecske Városi sportcsarnok;

Péntek: 15.30-17.00 Gönczi Pál általános iskola tornaterem.

De elérhető vagyok a 06304234534-es telefonszámon;

vagy a zelizi.miklos1970@gmail.com e-mail címen is!

 

Mi az edzői hitvallásod?

Sokszor hallom a lányoktól, egy új feladat bemutatásánál, hogy „én ezt nem tudom megcsinálni”, ilyenkor azt mondom, hogy nem arra vagyok kíváncsi, mit nem tudsz megcsinálni, hanem, hogy akarod-e azt a feladatot megpróbálni elvégezni!

„A sportban szerzett tapasztalatok, örömök, bánatok, felkészítenek a civil élet viszontagságaira is!”

 

 

Heti műsor (2019.10.21.-2019.10.27.)

A héten sem marad kézilabda mérkőzés nélkül az, aki Klubunknak szurkol!
Íme a heti program:

2019.10.26. U13 Gyermekbajnoki forduló – Debrecen

10.50 KKHSZ – Téglás VSE
13.35 Létavértes SC – KKHSZ

2019.10.26. U11 Gyermekbajnoki forduló – Berettyóújfalu

09.45 KKHSZ – Kalmár Zoltán DSE
12.00 Debreceni Sportcentrum – KKHSZ

2019.10.26. Megyei női bajnoki – Berettyóújfalu

16.00 Berettyóújfalu – KKHSZ

Az elmúlt hét eredményei

  1. október 17. csütörtök

Serdűlő III. osztály C. csoport

Bőcs KSC – KKHSZ                                           16-30

 

  1. október 19. szombat

U12 bajnokság B. csoport

HTE II. – KKHSZ                                                 17-5

KKHSZ – HTE I.                                                 9-11

 

Felnőtt Megye I.

KKHSZ – Nyíradony VVTK                            37-23

Öt éve a klub mellett!

Furcsa érzések vannak bennem, hiszen egy debreceni vállalkozóval, Géczy Tamással – a Metisz-Tomker Kft. – vezetőjével kell a szoboszlói kézilabda támogatásáról beszélgetni. Egyben ez egy jó dolog, de valahogy mégis nem rendhagyó…

Vágjunk bele! Te is sportolsz, bár a kézilabdától elég messze eső területet választottál…

Sziasztok! Köszönöm a megtiszteltetést! Igen, az autósport egy egészen más műfaj, de természetesen vannak párhuzamok! A rallye is egy csapatsport, mert a pilóta és a navigátor között nagyon nagy összhangnak kell lenni a siker érdekében. A versenyzőpárost pedig egy team szolgálja. A csapatvezető és a szervizes kollégák végzik a szervezést és a versenyautó felkészítését, javítását, hogy nekünk csak a versenyzésre kelljen koncentrálni és az technika hibamentesen a rendelkezésünkre álljon.

 

Hogy kerültél kapcsolatba a Kézilabda Klub Hajdúszoboszlóval?

Soós Szabolcs csapatvezetőnk lánya is kézilabdázik. Rajta keresztül ismertem meg Balogh Sándort, aki jelenleg is a Klub vezetője.

 

Mik az alapjai az együttműködéseteknek, miket vársz el?

Sanyi felvázolta nekem, hogy mik a tervei az utánpótlás nevelésben a női kézilabdában. Nekem nagyon szimpatikus volt, mert az élet minden területén én is azt vallom, hogy ha sikereket akarunk elérni, alulról kell építkezni, hiszen egy házat is csak biztos alapokra lehet felépíteni. Az anyagi segítségünk így biztosan tudjuk, hogy jó célt szolgál! Mivel széles korosztályt fed le a klub, a gyerekeken keresztül sok szülőnek, barátnak, szurkolónak mi is be tudjuk bemutatni a cégünk által képviselt termékeket. A Kärcher Center Metisz által forgalmazott nagyon jó minőségű takarítógépek bármelyik háztartásban megállják a helyüket. Mivel Hajdúszoboszlón még nincs üzletünk ez a fajta megjelenés az egyik módja annak, hogy az ott élők is megismerjék a Kärchert.

 

Nyomon követed a Klub életét?

Személyesen kevésbé tudom megtenni, de a Facebook és az egyesület honlapja segít az információ áramlásában.

 

2020.01.18-án immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kärcher Center Metisz-Tomker utánpótlás torna. Mindig személyes jelenléteddel is megtiszteled az eseményt. Mi a véleményed a most már hagyományosnak nevezhető tornáról?

Már az ötödik??? Hogy öregszel… J Azt látom, hogy évről évre egyre színvonalasabb rendezvényt szerveztek. Az első évek meccsein részt vevő kislányok már egyre ügyesebben és lendületesebben játszanak. Köszönhetően a jó szakmai stábnak, nívója lett ez a torna a régiónak.

 

Hogy látod a mai fiatalok sporthoz való viszonyát?

Véleményem szerint a sport nem csak megtanítja a gyerekeket közösségi szinten gondolkodni, hanem presszionálva is vannak arra, hogy az egyéni megoldásaikkal előrébb vigyék csapatukat. Sajnos ehhez a mai világban elengedhetetlen, hogy ezt a szülők is felismerjék és merjék támogatni / engedni a gyermekeiket sportolni. Ti, mint sportvezetők sokat tesztek ezért, de azt gondolom, hogy még szélesebb rétegeket kellene megmozgatni. A sport nagyfokú alázattal jár. Sokszor azt látom, hogy ez az alázat hiányzik a mai generációkból.

 

Két gyermek édesapja vagy, így adódik a kérdés, szülőként mit tehetsz gyermekeid egészséges életmódjához, sportolásához?

Nagyon nehéz kérdés! Főleg ha nincs egységes irány családon belül sem arra, hogy mi lenne jó a gyerekeknek. Abban egyet értünk, hogy a gyerekeknek mozgásra van szüksége. De hogy ez tánc vagy milyen sportág legyen, még nem dőlt el. Minden esetre igyekszem sokat biciklizni velük, a nagyobbik pedig már ügyesen úszik.

 

Milyen üzenete van számodra a sportnak?

Bő másfél éve elkezdtem rendszeresen futni. Talán ez az a sport, ami az év minden szakában, komolyabb szervezés és rákészülés nélkül, bárhol megvalósítható. A munkahelyi stressz levezetésének szerintem egyik legjobb módszere. Mindezek mellett lényegesen fittebbnek és fizikailag frissebbnek érzem magam. Talán jó példa is lehet mások számára, hogy 40 év után is el lehet kezdeni aktívabban élni.

 

Ha meg kellene győzni vállalkozókat, hogy miért érdemes ezt a Klubot támogatni, mit mondanál nekik?

Ha kijönnek egy Kärcher Center Metisz-Tomker Kupára és látják azt a sok lelkes fiatalt, akik kipirosodott arccal, fáradtan, de mégis fülig érő mosollyal veszik át a helyezésükért járó megérdemelt érmeiket, meggyőződhetnek arról, hogy jó helyre kerül a támogatásuk. A megjelenés pedig jó kommunikáció kérdése!

 

Milyen terveid vannak sportolóként, támogatóként?

Azt gondolom, hogy jó az irány! Egyre többen vagyunk a tornákon, megtelnek a lelátók. Ezek a kislányok előbb-utóbb be fognak kerülni nagyobb csapatokba, ahol szépen ívelő sport-karriereket fogunk látni. Büszkék leszünk rájuk! Ők pedig tovább öregbítik a hajdúszoboszlói női kézilabda hírnevét! Igyekszem továbbra is támogatni lehetőségem szerint a Klubot! A rally pedig örök szerelem marad!

Heti műsor (2019.10.14.-2019.10.20)

A héten a következő mérkőzéseinket ajánljuk mindenki figyelmébe:

2019.10.17. Serdülő III. C. csoport bajnoki mérkőzés, Bőcs

17:00      Bőcs – KK Hajdúszoboszló

 

2019.10.19. U12 Gyermekbajnokság B. csoport forduló, Nyíradony

10:55       Hajdúböszörményi TE II.- KK Hajdúszoboszló

12:45       KK Hajdúszoboszló – Hajdúböszörményi TE I.

 

2019.10.19.  Megyei női bajnoki, Hajdúszoboszló

16:00      KK Hajdúszoboszló – Nyíradony VVTK

Szeretettel várunk minden sportbarátot, érdeklődőt!

Hajrá Szoboszló, hajrá KKHSZ!!!

Hétvégi eredmények

Az elmúlt hétvégén újból pályára lépett Egyesületünk több csapata is, a következő eredmények születtek:

október 10. csütörtök

Serdülő III. osztály:

13:40     KKHSZ – Nyíradony VVTK                   22-21

 

 

október 11. péntek

Megye 1:

18:00     Létavértes SC 97-  KKHSZ                     41-28

 

október 13. vasárnap

U13:

10:55     Téglás VSE –  KKHSZ                                    16-28

13:40    KKHSZ – Balmazújvárosi LKSE               11-23

 

U11:

13:00     Létavértes SC 97 –  KKHSZ                        8-3

14:30      KKHSZ – Téglás VSE                                     12-4

Bemutatkozik Némethné Bana Anikó, az U13-as csapat vezetőedzője.

A Klub hajdúszoboszlói kezdete óta részt vállalsz a gyermekek oktatásában, versenyeztetésében. Kézilabda sporttal gyermekként ismerkedtél meg és sokáig igazolt sportolóként játszottad ezt a szép játékot. Kérlek, mesélj magadról és a kezdetekről!

Némethné Bana Anikó vagyok, gyermekkorom óta a kézilabda körül forognak a gondolataim. ,:)
Sajnos nem voltak anno ilyen lehetőségeim általános iskolában, mint manapság, nagyszerű lehetőség ez a program a  mai gyerekeknek.
Középiskolai tanulmányait Irinyi János Sportgimnáziumba kezdtem és a Debreceni Sportiskola csapatában voltam igazolt játékos, ahol heti 7 edzés plusz 1  mérkőzés volt az iskolai tanrenden kívül.
Sajnos 2-3 év múlva kiderült, hogy sérülékeny vagyok. Aztán már csak megyei csapatoknál kézilabdáztam hobbi szinten. Játékosként megfordultam Kabán, Földesen majd Hajdúszoboszlón, akkor még Zelizi Miklós csapatában a HNKSE-ben.

Mikor és miért döntöttél arról, hogy kipróbálod magad a játéktér másik oldalán is?

Fige Edit kolleganő a HNKSE-ben, az utánpótlás csapat edzője volt anno Hajdúszoboszlón, azonban munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta tovább vállalni a fiatalokat.

Ekkor Zelizi Miklós vette át őket, és amikor Ő nem tudott jelen lenni Én helyettesítettem. Jó érzéssel töltött el, hogy segíthettem, taníthattam a lányokat. Rendkívül hálás feladat, mert a gyerekek nagyon sok szeretett tudnak adni.
Balogh Sándor a mostani KKHSZ elnöke, 2015-ben kereste meg az egyesületet, hogy Hajdúszoboszlón  szeretné a női kézilabdát egyesíteni és az akkor – 6 éves kortól 14 éves korig –  nem létező leány utánpótlást kiépíteni, gyermekeknek edzés és versenyeztetési lehetőséget  biztosítva.
Ezt remek ötletnek tartottam, abban az évben megkaptam az első csapatomat (jelenleg is ők) és párhuzamosan végeztem el a kézilabda edzői képzést.

 

Melyik korosztálynak vagy most az edzője és mennyi gyermek van a kezed alatt?

Jelenleg az U13-as a 2007-2008-as születésű lányoknak vagyok az edzője, 11 igazolt játékos van jelenleg a csapatomba, de edzéseimet idősebb korosztályú lányok is látogatják, ők felzárkóznak a serdülő csapatba.
Az én csapatomba hajdúszoboszlói és kabai gyerekek vannak. Célunk, hogy 5-6 fővel növeljük a csapat létszámot.

Hogy látod a mai gyermekek sportoláshoz való viszonyát, mennyire szeretik, igénylik a mozgást?

Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak, kétfelé „szakadtak” a gyerekek.
Vannak, akiket még nem köt le vagy nem engedélyezett a számítógép, na, ők vannak kevesebben, de ők szeretik és élvezik a mozgást, kíváncsiak érdeklődőek, fogékonyak.

Hol, milyen bajnokságban  versenyeznek „lányaid”, és heti hány edzéssel készültök a mérkőzésekre?

Heti 4 edzéssel készülünk, havi 2 mérkőzésre járnak a lányok a Magyar Kézilabda Szövetség Gyermekbajnokságába, plusz igyekszünk minél több kupára és tornára is eljutni.

Milyennek tartod a Klubban folyó szakmai munkát?

Mondhatom azt, hogy évről évre jobb. Nálunk a gyermekek vannak előtérbe helyezve. Célunk, hogy ne csak szakmai felkészítésben legyünk hasznosak, hanem a gyerekek jól érezzék magukat, egészségükre vigyázva foglalkozzunk velük. Az idei év legfontosabb fejlődése szerintem, hogy gyógytornász is csatlakozott a szakmai stábhoz.

Ha szeretnének csatlakozni hozzátok gyermekek, hol tudnak jelentkezni?

Nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, azok  lányok jelentkezését is, akik még most szeretnének megismerkedni a kézilabda rejtelmeivel és egy nagyon jó közösségbe tartozni.
Messengeren,  Facebookon, honlapunkon is megtalálható az elérhetőségeim.

Edzéseink:
Hétfő, Csütörtök:
Hajdúszoboszló Sportház
14:30-16:00

Kedd: Kaba16:00-17:30
Erre az edzésre a hajdúszoboszlói gyerekek egyesület által finanszírozott busszal járnak ki.

Péntek  Gönczy Általános Iskola
16:00-17:00

Miért jó választás a  kézilabda gyermekünknek?

A kézilabda az ügyességet fejleszti, javítja a koordinációs, problémamegoldó és koncentráció-képességet, növeli a fizikai erőnlétet, segíti a gyermek szocializációját és egy káros szenvedélyektől mentes közösséget biztosít számára.
A kemény edzés rendszeres életre, céltudatosságra és fegyelemre nevel, az elért eredmények büszkévé teszik.
Megtanulja, a sikerért meg kell dolgoznia, hogy a mérkőzéseken átéljen vereségeket és nagy győzelmeket, kössön életre szóló barátságokat.
KÉZILABDÁZZON, mert a kézilabda magyar sikersportág.

Mi az edzői hitvallásod?

A győzni akarás önmagában nem elég, ha nem akarsz keményen edzeni!