Első forduló a Serdülő bajnokságban

A Serdülő III. osztály 1. fordulójáról Zelizi Miklós számolt be:

2021.09.16.-án eldördült a startpisztoly, elkezdődött a pontvadászat. A Kézilabda Klub Hajdúszoboszló leány serdülői, hazai pályán (Derecske) kezdték meg a pontvadászatot. Az első ellenfelünk, a Mezőkövesd csapata volt.

A kezdeti lámpaláz és izgalom miatt a támadásban, és a védekezésben is becsúsztak hibák, ezért ellenfelünk az 1. félidőben 2-3 góllal elhúzott.

A félidőben felhívtam a lányok figyelmét, hogy védekezésben sokkal több egymást kisegítő mozgásra van szükség, a támadásoknál pedig a statikus, saját posztját el nem hagyó játékot el kell felejteni, mivel az ellenfelet nem kényszerítjük védekezési hibákra.

A második félidő első 5-6 perce ugyanúgy zajlott le, mint az első félidő. Amikor is a védekezés elkezdett működni, támadásban is sikerült megnyerni a párharcokat, és nem utolsó sorban a kapus teljesítmény javulása is hozzájárult ahhoz, hogy a 3 gólos hátrányunkat ledolgozzuk a félidő közepére. A lányok ekkor érezték meg, hogy itt nyerni is lehet és plusz energiákat fektettek bele játékukba, a padról is jól szálltak be a cserejátékosok is, hozzátéve a saját teljesítményüket a győzelemhez. Az utolsó 5 percben, már taktikusan, sok faulttal, tördeltük a játékot, mind védekezésben, mind támadásban is.

Összességében, egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, sikeresen mutatkoztunk be. Ennek ellenére lesz még mit csiszolni az elkövetkező hetekben, hónapokban!

KKHSZ-Mezőkövesdi KC 22-18

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük